ТОП-5 grind релізів 2019 року від Олександра Білоуса (Good Guys Go Grind)

Сезон тематичних топів вітчизняних музикантів і діячів сцени на Неформаті триває. Сьогодні п'ятіркою найкращих грайнд релізів за цей рік з нами поділиться Олександр Білоус, засновник видання Good Guys Go Grind. 

Blue Holocaust — Flesh for the Cannibal God (France)

Нарешті, довгоочікуваний альбом від майстрів горграйнду побачив цей світ. Альбом повертає слухача в золоту еру субжанру. Маю сказати, що фільми Руджеро Деодати дуже вплинули на творчість цього гурту. Тож абсолютно логічно припустити, що альбом буде присвячений різним темам/відтінкам канібалізму та іншим кривавим штукам. Розглядання обкладинки вириває вас просто на добрих пів години, настільки тут багато дрібних і цікавих деталей. Стосовно самої музики то тут і сирий звук, і круті семпли з фільмів, і мерзенна атмосфера, до того ж не забуваймо про цілу тонну примітивних і вбивчих рифів. Поціновувачі старих Dead Infection та Regurgitate будуть у захваті.

 

Birdflesh — Extreme Graveyard Tornado (Sweden)

Я давно очікував чогось нового від цих шведських парубків. І от тепер я маю цілу купу нових жвавих пісень. Прихід нового гітариста трішки змінив звичні нам “джі джі” теми. Цей альбом сяє новими фарбами, десь додалось більше трешових рифаків, десь грайндових. Реліз є виваженою та “дорослою” роботою (якщо так можна сказати про Birdflesh). У цілому, він нагадує таку собі аудіо бомбу. Extreme Graveyard Tornado прекрасно підійде, як для боротьби з сусідами, так і для драйвового весілля!)

 

Headless Death (Australia) / Radiation Vomit (USA)

Знаючи, наскільки повільні та ліниві музиканти в обох бандах, цей спліт став для мене справжнім подарунком. Обидва гурти представили просто ураганний грайндкор (звісно, з приємними відступами в інші жанри). Кількість і щільність енергії просто зашкалює… Ді-біт, бластбіт, примітивність самих пісенних структур, хворобливі вокали та гітарні рифи, які запам’ятовуються з першої ноти. до того ж усе виконано в канонах старої школи, що додає цьому спліт релізу специфічного смаку.

 

Sulfuric Cautery — Chainsaws Clogged With The Underdeveloped Brain Matter Of Xenophobes (USA)

Буквальна днями вийшов цей бластовий реліз і одразу полонив моє серце. Щільність звуку, кейв мен рифаки та невимовна кількість хворих бластбітів. Чуваки дуже заморочились над матеріалом, звук дуже збалансований: тут і сирість, і потужність, звук гітар та барабанів теж на рівні. Враховуючи те, що ці хлопці випускали раніше, альбом (до речі, він у них перший) просто найкраща їхня робота.

 

Takafumi Matsubara — Strange, Beautiful, and Fast (Japan)

Здається, цей альбом народжувався цілих 5 років. І результат приголомшив усіх. Прогресивний, швидкий, божевільний і дуже нестандартний, це якщо коротко. Майстер Такафумі (вкупі з друзями) спромігся перетворити екстремальну музику на мистецтво. Пісні просто палахкотять різним сяйвом, а їх швидкість просто нарізає мізки в капусту. Якщо ви знайомі з творчістю Grindlink, то “Strange, Beautiful, and Fast” вам точно сподобається.   

 

Інші статті серії тут: https://www.neformat.com.ua/rubrika/top-5-inozemnih-reliziv-2019

Neformat.com.ua ©