ТОП-5 death metal релізів 2019 року від Миколи Маги (The Symbioz, Обрій)

Завершує рубрику Микола Мага, який, власне, і був відповідальний за її створення та ведення. Ось п'ятірка найкращих дез-метал релізів цього року від вокаліста The Symbioz, Обрій і не тільки. 

Pissgrave — Posthumous Humiliation (USA)

Один з найбрутальніших смерть метал альбомів цього року видали американці Pissgrave. Дядьки гідно продовжили курс, взятий на дебютному альбомі "Suicide Euphoria" 2015 року. Брутальний дез-метал з примоченим гроулом і гор тематикою. Коли багато сучасних брутал дез метал команд видають досить чистий, вилизаний звук, Pissgrave не гребують тим самим брудним саундом, який наповнює їхній запис неповторною атмосферою. Окремо варто відзначити фото розваленого обличчя якогось бідолаги на обкладинці, що вдало доповнює реліз.

 

Tomb Mold — Planetary Clairvoyance (Canada)

Ще одні представники молодої крові зі своїм баченням смерть металу. Нашумівши у 2018 році своїм альбомом "Manor of Infinite Forms", який можна було зустріти майже у кожному річному метал-топі, ці американці одразу ж наступного року видали новий альбом "Planetary Clairvoyance". Замість досить нестандартного підходу до трактування жанру, що мав місце на "Manor of Infinite Forms", на свіжому LP ми отримали досить звичайний смерть метал. Який, однак, від цього гіршим не став, адже ці дядьки розуміються в тому, що роблять, тож у результаті маємо ще один потужний реліз у дискографії команди.

 

Strigoi — Abandon All Faith (UK)

Проєкт Грега Макінтоша з Paradise Lost, у якому також задіяні Waltteri Väyrynen з того ж Paradise Lost і  Chris Casket (Death Dealers, Raw Noise, ex-Extreme Noise Terror). Якщо чесно, послухавши дебютний сингл проєкту Phantoms, враження у мене склалось скептичне. Чомусь матеріал мені нагадав поляків Mgla, а навіщо нам третя Mgla (друга — це американці UADA)? Але послухавши альбом я був дуже приємно вражений матеріалом. Фактично ми отримали швидкий похмурий старорежимний смерть метал з відчутним впливом красту, елементами думу і блеку від людей, яким багаторічний скіл просто не дасть робити погану музику.

 

Coffins — Beyond the Circular Demise (Japan)

Найчастіше прослуханий мною альбом зі списку. Японські майстри дез думу існують вже другий десяток років, а за їхніми плечима величезна дискографія. "Beyond the Circular Demise" - п’ятий повноформатний альбом гурту і, на мою думку, це їхня найкраща робота. Міцний грувовий матеріал з похмурим низьким гроулом звучить монолітно і не відпускає від початку і до кінця релізу.

 

Cerebral Rot — Odious Descent Into Decay (USA)

Після багатообіцяючого демо 2018 року штатівський гурт Cerebral Rot не забарився й у 2019-му видав дебютний повноформатний альбом "Odious Descent Into Decay". І не будь-де, а на 20 Buck Spin, а це вже певний знак якості. Монотонний, похмурий смерть метал з глухим гроулом, відчутним впливом Autopsy й Incantation. Міцна робота, прослухана мною неодноразово.

 

Інші статті серії тут: https://www.neformat.com.ua/rubrika/top-5-inozemnih-reliziv-2019  

Neformat.com.ua ©