The Infestation переосмислили трек з дебютного мініальбому

Миколаївський deathcore/death metal гурт презентував оновлену версію пісні "Dislocated Bliss" зі свого дебютного мініальбому. 

"Трек про людство, котре не може жити в якомусь спокої. Ми завжди створюємо собі проблеми, а потім самі ж намагаємося їх вирішити. Так було завжди, є зараз і буде далі. Людство не може жити в гармонії з природою, тваринами, між собою. Ми спочатку щось зруйнуємо, а потім будем захищати та намагатися побудувати", — розповів у коментарі Неформату ударник гурту Олексій Волошин.

 

Це новий і старий трек водночас, адже вперше він побачив світ 10 років тому у рамках дебютного мініальбому гурту - "Compulsory Existence". До того ж іншу пісню з цього EP хлопці перезаписали раніше для свого дебютного повноформатного альбому у 2018 році. 

"У 2012 році, коли ми вперше записували "Dislocated Bliss", мода на deathcore вже гриміла на всю країну, і ми намагались експериментувати зі звуком, піснями, бо завжди було бажання робити щось цікаве, не просто там записати чергову кальку на західні гурти й радіти цьому. Сам трек задумувався як такий собі симбіоз між брутальним, швидким, місцями технічним death metal, deathcore прийомами плюс додавання електроніки, яку ми тоді активно використовували. Але іноді не все виходить так, як плануєш.

Трек банально виявився складним для нас самих. Нам було важко грати його на концертах, а запис взагалі показав все як є. Так, ми його все ж таки записали, але результат нас не дуже влаштував. Навіть Антон "Tony Alien" Ворожцов (Hell:On), який брав участь у зведенні ЕР, сказав нам, що матеріал цікавий, але чутно, що ви його не тягнете. Тому, ідея переписати ці пісні завжди була.

Зараз, коли пройшло вже 10 років, ми можемо сказати, що ми "Dislocated Bliss" навчились грати, і вийшло, на наш погляд, цікаво. Такий собі свіжий погляд на старий трек, плюс ми прибрали електроніку, щоб звучало максимально близько до дез металу. Думаю, зараз наш гештальт з ЕР 2012 року можна вважати закритим", — розповідає музикант.

Цього разу зведенням треку займалася чеська студія Jaro Sound (співпрацювали також з Somali Yacht Club, Chasing Embers, Azathoth Circle, Shiva the Destructor).

Оригінальна версія пісні 

Війна зруйнувала плани гурту, тож вдалося записати тільки два треки з чотирьох запланованих. Але їх музиканти вирішили випустити одразу, "бо ніколи не знаєш, куди прилетить ракета чи безпілотник". 

"З початком війни гурт виїхав з Миколаєва майже у повному складі. Наш басист тримався до останнього, але й він переїхав до Одеси. Наразі, половина гурту живе у Львові, інша половина — в Одесі. Працюємо, донатимо на ЗСУ, трошки волонтеримо. Плани, видати те, що було записано. Далі буде видно. Майже вся апаратура лишилась у Миколаєві, але на щастя, наша студія — це колишнє бомбосховище, і за нею доглядають наші друзі", — додає Олексій.

The Infestation — миколаївський дезкор/дез-метал гурт, заснований у 2012 році. Дискографія нараховує один мініальбом, один LP, декілька синглів та відео. Серед виконавців, які їх надихають, учасники виділяють Beneath the Massacre, Periphery, Mayhem, Marduk, Despised Icon, Iwrestledabearonce, Carnifex, Job For a Cowboy, Aborted, Lamb of God, Necrophagist тощо.

До слова, на сайті є великий матеріал про "10 знакових гуртів в українському дезкорі", частиною якого є The Infestation.

The Infestation у мережі:

https://www.facebook.com/theinfestationband/
https://www.youtube.com/user/TheInfestationBand
https://theinfestation.bandcamp.com
https://soundcloud.com/the-infestation

Фото обкладинки надане учасниками гурту