Floscule випустили дебютний альбом

Миколаївський блек-метал гурт презентує перший у своїй дискографії повноформатний альбом з лаконічною назвою "Ї".

Робота виходить за підтримки німецького лейбла Vendetta Records, і раніше ми вже писали докладно про два сингли, що передували релізу -  "A Tree of Life" та "Fire Breathers". Послухати можна його цифрову версію, а також доступна версія на CD та вінілі.



"Ї" — це атмосферне поєднання блек-металу, красту та постметалу, втілене в дев'яти 9 піснях. Альбом був створений у буремні 2022-2023 роки в місті Миколаїв, на тлі ракетних атак та артилерійських обстрілів. Писався він у різних місцях — від затишних кімнат і сирих репетиційок до професійних студій, зважаючи, що учасники колективу розкидані по різних містах. Зведенням займався Алекс Седін, що також працює з True Tough, White Ward, Anachronism, Blighted Eye та іншими.

"Тринадцята літера української абетки — це сакральний символ української сутності, який чудово ідентифікує пошуки нашої ідентичності. Роками сусідні країни (особливо та, що межує з нами зі сходу) намагалися стерти самобутню українську культуру, замінивши її своїм збоченим баченням того, як мали ідентифікувати себе наші предки. Так працює імперіалізм, і "Ї" — це маніфест проти цієї гнітючої сили. Це вшанування тих, хто бореться проти навали імперіалізму", —йдеться у пресрелізі. 

За обкладинку сингла відповідав Сергій Кочмар, що раніше допомагав з візуалізацією музики для Waidelotte та Signlas Feed The Void.

Floscule — новий миколаївський гурт, що складається з уже досвідчених музикантів. У своїй творчості вони поєднують традиційний блек-метал з елементами красту та постметалу. Однією з відмінних рис Floscule також є глибоке переосмислення багатої культурної спадщини України, що проявляється у всій їхній творчості — від концепцій до музики та текстів, які перегукуються з українськими народними мелодіями та досліджують доблесть воїнів, що захищають рідну землю.

На рахунку команди наразі — дебютний повноформатний альбом.  

Актуальний склад Floscule:

  • Сергій Коваленко: гітари, музика
  • Андрій Печаткін: вокал, тексти пісень (екс-White Ward, Waidelotte, Signals Feed The Void, Mertvi Dereva)
  • Антон Пелянський: бас (Silvern, The Infestation)
  • Віталій Человенко: вокал, тексти пісень (Silvern, The Infestation)
  • Петро Будай: барабани (Obrij, Vidmershiy Shmat)

Floscule у мережі:

https://www.instagram.com/floscule_band
https://www.facebook.com/flosculeband 

Фото надане гуртом