Гурт все до чаю написав пісню про "світле майбутнє"

Гурт Все до чаю презентує новий трек і відео "обрій або анархія в епоху динозаврів". Головними героями цього кліпу стали монументальні мозаїки радянських часів. 

Все до чаю – це західноукраїнський гурт, заснований артистами, відомими такими проєктами як Аппекс (Віталій Руппельт), Argos та Sex Blender. Він виник на початку року і вже встиг видати кілька треків та дати пару живих виступів. Це непроста музика, що в задумі поєднує різні елементи репу з антисистемними текстами, тягучими гітарними рифами та стоунер/сладж мотивами.

 

Новий трек "обрій або анархія в епоху динозаврів" один з учасників гурту аппекс готував для іншої співпраці, але та не склалася і залишилася лише натяком у назві. До речі, він же став автором відео, на якому ми бачимо мозаїки Івана Литовченка, чиї роботи прикрашають Прип’ять та Київ.

"Мозаїки Литовченка стали втіленням давніх мрій про світле майбутнє: космічні подорожі, наукові досягнення, добробут. Але, як бачимо, ця ідея ще досі витісняється з умів деструктивною боротьбою за вплив та ресурси", — йдеться в описі кліпу. 

Аппекс додає, що для візуала обрали саме цього художника, адже його слова, які використані в кінці відео, дуже зрезонували з піснею та з філософією Все до чаю:

"Я дізнався про Литовченка вже на фінальному етапі розробки відео із сюжету від найкращого каналу українського телебачення на цей момент — "Суспільне культура".

Назва пісні відсилає до книги "Анархія в епоху динозаврів".

"Основною думкою книги є те, що людство давно знайоме з основними характеристиками того самого "світлого майбутнього". Але для цього потрібно розпрощатись з архаїчними поглядами на державний лад, суспільство, харчування. Наприклад, ми всі знаємо, що вбивство — це вчинок ганебний, не достойний Людини. Але все ще так легко підштовхнути широкі народні маси до ненависті та нападу на сусідню державу. Так, як люди колись відмовились від канібалізму, так згодом відмовляться і від будь-якого вбивства заради гастрономічних утіх. Це просто питання часу, час який вже завис метеором над головами динозаврів", — йдеться у тому ж описі до відео. 

Аппекс додає, що пісні, які виконує гурт Все до чаю, обов'язково зачіпають тему вольового змагання індивіда, вони про подолання обмежень, чи то зовнішніх, чи то внутрішніх.

Зараз Все до чаю планують випустити мініальбом на три треки, позаяк звучання і склад проєкту змінились із введенням воєнного стану і попередній матеріал відклався в ящик. Аппекс зазначає, що до цього звучання гурту було жорсткішим і важчим, але за нових умов це буде більш динамічна музика із синтезаторами та репом.

 

Насамкінець варто додати, що сам аппекс доволі тривалий час перебуває у певному музичному підпіллі та не особливо піарить власні релізи. Отож, ви могли пропустити, що наприкінці серпня вийшов його сольний альбом, записаний наживо під час презентації 24 серпня у формі "мелодекламації". Як результат, "Внутрішня Волинь" (відео вище) відмінна від оригінального звучання релізу, зате спрямована на чіткіше сприйняття тексту. 

Сам же аппекс додає, що не відчуває перебування у підпіллі:

"Є один великий культурний простір, а де проходить межа між під і над — тема надзвичайно умовна. Комусь з артистів цікаво працювати над поширенням, хтось концентрується на звуці чи концептуальності".

Дізнатися більше та послухати Все до чаю можна тут:

https://www.youtube.com/channel/UCT5StpGW6N_LfV-Dljl3lWA/about
https://t.me/ap2eks
https://fanlink.to/hTeV

На обкладинці — Прип'ять, фото: Facebook-сторінка Євгена Нікіфорова