ASKEt змінює підхід до творчості

Український хіп-хоп артист, який запам'ятався нам потужним та злим ЕР "Секта. Культ жиру" (2021) представляє новий трек "Кров" і загалом змінює підхід до поширення свої творчості. 

Раніше знайти музику ASKEt можна було лише на Youtube i Soundcloud, зараз же Аркадій Некрасов сам зауважує, що розпочав новий етап творчості, більш осмислений та набагато продуктивніший.

"Перейти на стримінги, побороти свою лінь та упередження мене змусила одна причина — це переосмислення. Шоб шось вийшло, треба шось робити. І якшо я хочу займатись музлом, творчістю все життя — то треба, щоб воно мене годувало, адже, як показала практика, коли ти вкалуєш 7/7 днів на роботі, ніякого натхнення і бути не може. Треба виходити на новий рівень. І стримінги — одна зі сходинок для мене. Можливо, для когось це фігня, але я до цього дійшов лише через 4 роки", — розповідає Аркадій у коментарі Неформату.

Виконавець додає, що і раніше думав про це, але мав упередження про те, що його аудиторія маленька, до того ж полюбляє піратство:

"Як виявилось, частка правди в моїх упередженнях дійсно була. Але лише частка. Насправді, досить великий відсоток людей не переймається стримінгами, а просто піратить музику, або слухає безкоштовно на тому ж саундклауді. Проте, як виявилось, їх хоч і багато, та далеко не всі так роблять".

Окрім того, ASKEt почав освоювати нову для себе платформу Тік-ток, і там його трек "Кров" дістав значне поширення у сотнях відео. 

 

"Тік-ток взагалі для мене відкриття. Я не очікував, що ця платформа зможе за 3 місяці збільшити мою аудиторію в 10 разів.
Хоч завів я його ще десь рік тому, нічого толкового не виходило з цього. Викладав якісь уривки кліпів, але голяк. Не стріляло.
І ось в цей самий момент мого "переосмислення" я вирішив спробувати вести тік-ток вдумливо та сплановано. Піддивився десь, шо круто залітають коротенькі відео з вилітаючим текстом поверх відеоряду, змонтував парочку, повидаляв усі старі відоси і понеслось))

Хоч я знаю, шо можна робити треки спеціально для тік-току з чіпляючими рядками, під які люди будуть знімати свої відоси, проте ні "Кров", ні наступні треки я ніколи не буду робити "для тік-току". Я роблю те, шо подобається в першу чергу мені. На те ж вона і творчість. А потім уже буває так, що те, шо ти зробив, відгукується у людей. Тому ні, "Кров" — це не запланований на успіх трек. Просто так склалось, що рядки про ненависть відгукуються зараз у багатьох людей", — пояснює причини такої уваги ASKEt.

Виконавець додає, що радий новій аудиторії, але не будує стосовно неї жодних очікувань, бо "натовп, який сьогодні тебе носить на руках, завтра може кидати в тебе каміння". Тому на своєму акаунті Аркадій просто експериментує, зокрема використовував штучний інтелект Midjourney для створення відеоряду до треку "Кров".

"Штучний інтелект — це взагалі тєма! Хотілось якось розбавити контент, шоб не один і той самий кліп викладати — і придумав зробити таким чином. Взагалі зараз досить популярна штука — нейромережа, яка малює. І мені було цікаво, як вона зілюструє мої рядки. Мені зайшло — я змонтував, виклав — людям зайшло — профіт))", — додає Аркадій. 

Зараз виконавець планує нові релізи, зокрема фіт з молодим виконавцем YaZheYao. Каже, що це буде менш серйозна робота, ніж "Кров", проте "хочеться ж для душі навалити старого, злого репчику". А от почути ASKEt наживо можна буде лише після перемоги, бо виступати під час повномасштабної війни, на думку виконавця, недоречно.

ASKEt — київський хіп-хоп проєкт Аркадія Некрасова, створений у 2017 році. Дискографія нараховує один мініальбом та чимало синглів. 

ASKEt у мережі:

https://soundcloud.com/asket_music
https://www.youtube.com/channel/UCx4MhU7WnQ9HJzsM_ekB3Ag
https://www.instagram.com/asket_music/
https://www.facebook.com/pravorych
https://song.link/Krov