Spiritual Front анонсували концерти в росії та отримали відміну інших виступів. ДОПОВНЕНО

Вокаліст італійського неофолк гурту анонсував два концерти на росії, а у відповідь отримав порцію критики та скасування концертів по всьому світу.

Сімоне Сальваторі, вокаліст італійського гурту Spiritual Front, що неодноразово виступав в Україні та мав симпатії місцевих меломанів, сьогодні анонсував, що у рамках масштабного туру гурту на цей рік відвідає і два російські міста — москву та санкт-петербург, де презентує два особливі сольні сети. Після численної критики музикант видалив пост, однак його скріншоти залишилися в мережі. 

400230062_10222836648056381_5357378768889895163_n

Доволі швидко користувачі соцмереж віднайшли і лайк Сімоне під постом, очевидно, проросійського юзера Fabrizio Giannese на підтримку "народу Донбасу, який страждав 8 років". 

У відповідь на реакцію українських слухачів в коментарях, музикант звернувся до іншого тропу російської пропаганди про те, що всі українці — нацисти. 

photo_2023-11-10_11-03-29

Після цього обурені юзери оперативно зайнялися скасуванням інших концертів з анонсованого туру Spiritual Front. Насамперед звернулися до організації Pink Hearts, що нагадаємо, має вітчизняне коріння, але останнім часом працює на закордонному ринку. Там одразу ж скасували три виступи італійського гурту у Стамбулі, Алмати та Тбілісі й видалили усі анонси туру, а інформацію про це запостили у сторіз.   

Snímek obrazovky 2023-11-10 135147

Доволі швидко зреагували й організатори концерту в Вільнюсі (Литва). Там у відповідь на зауваження, імовірно, відвідувачів заходу вибачилися за те, що не знали про подібні погляди Сімоне Сальваторі, і також скасували захід. 

Наскільки відомо нашій редакції, наразі українські користувачі активно шукають організаторів інших подій з туру, зокрема польських та німецьких, й доносять до них ситуацію. 

Наразі користувачі соцмереж продовжують висловлювати свої думки Сімоне на його сторінці у Фейсбуку, наприклад, під оцим постом-реакцією на усі описані події. Чимало фанів гурту у мережі також діляться своїм розчаруванням через висловлену музикантом позицію. 

ДОПОВНЕНО 13 листопада 

12 листопада Spiritual Front мали виступати у варшавському клубі Hydrozagadka на святкуванні річниці закладу, однак організатори Disco Hospital Booking відмовилися від їхньої участі:

"У зв’язку з вчорашніми подіями та скасуванням виступу гурту Spiritual Front ми ще раз наголошуємо, що не сприймаємо такої поведінки, як представлена ​​паном Сімоне Сальваторі у його соціальних мережах, і рішуче відмежовуємося від його заяв. Водночас просимо вибачення у всіх, кого могли образити рішення та заяви пана Сімоне".

Сам же музикант теж вирішив вибачитися перед фанами і написав у своєму пості наступне: 

"Мені дуже шкода через те, що сталося з моменту, як я опублікував можливість відіграти сольно у москві та санкт-петербурзі у травні (клуби не підтверджені, рейси не заброньовані). Моїм єдиним наміром було грати для своїх фанів. Тут не йдеться про жодну ідеологію, не було жодної "підтримки Путіна" чи іншої фігні, як казали деякі хейтери. Я завжди граю для людей, а не для прапорів. Проста відчайдушна спроба знизити рівень ненависті, зрозуміла в такий момент. Моїм наміром (так, мабуть, наївним наміром, я визнаю) було принести музику та мир. Мистецтво, музика повинні бути засобом відкрити наші серця й очі, зосередити нас на тих, хто хоче протиставити нас один одному, а не бути засобом розділити нас. Ті, хто мене знають, знають, наскільки я далекий від войовничих ідеалів і всіляких конфліктів. Так само як і Spiritual Front є і були завжди. Мене звинувачують у тому, що я за війну, за Путіна, "підіграю на користь режиму" і є "колабораціоністом терористів" — це божевільно та образливо, абсолютно безглуздо, й використовується тими, хто все ще намагається поширювати лайно навколо мене.

З першого дня, відколи я грав у Росії та Україні, я мав їх обох у своєму серці, вони дали мені багато, і я хотів якось віддячити, я грав там кілька разів, подружився із сотнею хлопців і дівчат, і звинувачувати мене в розпалюванні ворожнечі — це чисте абсолютне божевілля. Мені дуже шкода, якщо мої українські друзі та фани сприйняли будь-який можливий концерт у Росії як образливу дію, тепер я розумію, але я ніколи не хотів ображати когось чи проявляти неповагу (за винятком тих, хто робив усе можливе, щоб нападати на мене, шукаючи якісь дурниці в мережі), я прочитав багато ненависних та агресивних коментарів, мені дуже шкода, якщо ми не зрозуміли один одного.

Повторюю, я просто хочу грати для людей, ніколи не займався жодною довбаною ідеологією чи ворожістю. Ніколи не збирався нікого звинувачувати. Звичайно, наша віддаленість від зони бойових дій дає нам інше сприйняття, ніж є у тих, хто справді стикається з цим жахом щодня, і, звичайно, якісь пісні не змінять хід подій, навіть не загоять ці рани, але повірте мені, мій єдиний намір і надія була (і є) принести миттєве перемир’я в наші серця. Мир.

P. S. : Ті, хто хоче зрозуміти, зрозуміють. Ті, хто хочуть ненавидіти, поглинуть самі себе у своїй підлості."

Водночас Сімоне активно відповідав на коментарі на своїй сторінці, зокрема під постом з вибаченнями, чи на сторінці скасованого концерту у Вільнюсі. Там він звертався до своїх фанів з тим, що про нього поширюють брехню та обіцяв судитися через наклеп. Врешті Сімоне навіть став героєм мему, який поширився мережею.