TRANSLITERATION видали сингл у дусі 80-х

Нещодавно сінт-рок проєкт TRANSLITERATION випустив сингл "LOUDER". Ця композиція ввійде до майбутнього ЕР виконавців, над яким вони працюють уже 2 роки.

Музиканти почали писати цю пісню в липні 2022 року, уся робота над нею проходила в Дніпрі. Найдовше, за словами виконавців, тривало її зведення, оскільки звукорежисер гурту мав особисті проблеми.

"Я надихався сінтвейвом 80-х і намагався поєднати електронну музику з живою. Пряма й чітка електронна музика, бас-сінт, лід і драм-машина, стикається з неохайною брудною живою музикою – перенавантажена бас-гітара й електрогітара. Це утворює цікавий симбіоз двох атмосфер […]. У вокалі чоловіча партія є більш ритмічною, на манер електронної музики, натомість жіноча – живіша й емоційніша. У кінці треку можна почути емоційну промову з фільму "Великий диктатор" Чарлі Чапліна, яка є гарним аутро для пісні", – каже Іван Голуб, вокаліст і гітарист гурту, в пресрелізі.

Текст пісні вони уклали дещо пізніше – за два тижні до повномасштабного вторгнення росії в Україну. Саме тоді всередині них визріли почуття, покладені в основу синглу.

"Уже тоді я відчував агресивний тиск, який поступово обгортав усіх навколо. Цей трек про стан, який паралізує, […] про неприйняття оточуючого середовища, відмову від емоційного сприйняття нового світу", – додає Іван.

Авторкою обкладинки стала дніпровська художниця Марина Пасічна. Оскільки стан, описаний у ліриці синглу, збігався з її власним, вона мала чітке уявлення щодо майбутнього візуалу.

Тепер виконавці зосередяться на підготовці вже згаданого тут ЕР. Той матиме назву "TRAUMA" й буде присвячений загиблому на фронті другу виконавців – Дмитру Пєтухову. Після виходу мініальбому музиканти планують скерувати своє звучання в позитивний бік і відпустити darkwave-звук.

TRANSLITERATION – дніпровський сінт-рок / інді-рок гурт, заснований у 2022 році. До його складу входять троє музикантів, які наразі мешкають в Києві. У дискографії виконавців кілька синглів.

Склад гурту:

  • Іван Голуб – вокал, гітара, аранжування
  • Олександра Бібро – вокал, синтезатор
  • Кирило Радович – бас-гітара

TRANSLITERATION у мережі:

https://www.instagram.com/transliterationband/

Фото обкладинки – надали виконавці