Проєкт The Memomachine презентував новий альбом

Столичний dark ambient / industrial drone проєкт презентував новий альбом "Morning After Humanity", що вийшов за підтримки лейбла VOLOKRecords.

Реліз почав створюватися в липні 2017 року. Основним поштовхом для початку роботи була спільна подорож Україною в рамках туру англійського гурту Death Of Money. Весь процес запису відбувався в домашніх умовах. Мастерингом та зведенням займалися Олександр Шаблінський та Андрій Завгородній.

Концепція альбому — апокаліптичний ранок після знищення або зникнення людства. Докладніше про це, у коментарі нашому виданню розповів засновник та єдиний учасник The Memomachine Володимир Козлов:

"Ранок, який уже настав у деяких куточках нашої планети. Ми бачимо, що там природа взяла своє, але коли такий ранок настане для всієї Землі — вона буде безсильна через моторошні наслідки діяльності людської цивілізації.

Цей реліз є збіркою творів-роздумів. Маю сподівання донести до слухача думку, що апокаліпсис — це не тільки зруйновані будівлі й випалена земля, як нам ілюструє більшість голлівудських фільмів-катастроф. Це голод, хвороби, брак придатної до пиття води, трупи просто неба, канібалізм та інші жахливі речі, які передують тому самому ранку".

Обкладинка релізу — це кадр з фільму 1986 року "Письма мёртвого человека" режисера Костянтина Лопушанського про теорію ядерної зими.

"Від початку обкладинка мала геть інший вигляд, вона була непогана, але не передавала атмосфери альбому. Лейбл VOLOKRecords поставив мене перед фактом, що обкладинка буде іншою, я не заперечував. Коли вперше побачив нову, серце пішло в п’яти. Я був у захваті. Доволі довго вдивлявся в неї, аж доки, мабуть, підсвідомо не відчув, що бачу щось знайоме. Спершу подумав, що це якесь дежавю. Після виходу альбому все ж вирішив запитати у керівника лейбла про зображення на обкладинці. Це кадри з фільму 1986 року "Письма мёртвого человека". Цю кінокартину я побачив ще в дитинстві і її постапокаліптична атмосфера закарбувалася в моїй пам’яті. Я не пам’ятав ані сюжету, ані героїв, але в спогадах лишилися моторошні відчуття, які отримав від перегляду. На мою думку, більш доречну обкладинку важко уявити", — додає Володимир.

До кінця року автор проєкту планує випустити ще один повноформатний альбом та працює над окремою "сингловою гілкою", що має реалізуватися у, приблизно, десять композицій.

Нагадуємо, на сайті є матеріал-ознайомлення з лейблом VOLOKRecords.

Володимир Козлов почав працювати над The Memomachine ще у 2011 році, але офіційний дебют відбувся в новорічну ніч 2020 року з релізом синглу "2020". Працює проєкт у рамках Dark Ambient, Drone, Post Industrial та дотичних до стилів експериментальної музики на межі звукового сюрреалізму. Основним маяком творчості для Володимира став проєкт Романа Сидорова Старуха Мха.

The Memomachine у мережі:

https://thememomachine.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/TheMemomachine
https://www.youtube.com/channel/UCpB4ROEJ9yTF8e5TdJst9bw