Mordox презентують сингл та анонсують EP

Київський slamming brutal death гурт презентує новий трек "Locked In Da Trunk". 

Це перший реліз гурту після мініальбому "Grand$lam" (2023), що ознаменував перезапуск творчості Mordox (більше про це — у матеріалі). Окрім того, нещодавно колектив засвітився на фіті "Ghidorah" з дружніми колективами Sick Solution і True Tough.

Сингл також доступний на усіх стримінгових платформах 

Ростислав, вокаліст Mordox, у коментарі Неформату розповів, що запис цього сингла потребував від усіх учасників колективу більше скілів аніж попередні роботи, а тому і дався їм трохи важче. Записували частково вдома на власному обладнанні (бас, гітара), а частково на студії, зокрема барабани писали у Дмитра Кіма. 

За зведення та мастеринг відповідав Олексій Сєдін, який відповідав також за нещодавно перевипущений мініальбом гурту True Tough "Panopticon", де також грають учасники Mordox. До слова, Ростислав зауважує, що жоден з їхніх гуртів не варто сприймати як сайд-проєкт:

"Mordox є одним із наших основних проєктів як і True Tough, але це просто інший жанр у якому нам подобається рухатись і розвиватись. Це екстремальна музика, яку ще треба вміти грати, й не кожен це може робити". 

Надалі учасники Mordox сподіваються популяризувати свій жанр в Україні: 

"Наші слухачі, в більшості, це сучасні любителі важкої музики. Які вже не слухають тільки метал, а й не соромляться слухати щось інше. І ми з ними розділяємо таку ідею та поширюємо нашу музику, яка настільки ж реп, наскільки й метал. Однак ми б хотіли бачити більше зацікавлених людей у цьому жанрі, як музикантів, так і слухачів". 

Наразі пріоритетною для Mordox є українська аудиторія, однак з кліпів на каналі "SLAM WORLDWIDE", мемів у Інстаграмі, а також закордонних оглядачів до них приходить і чимало закордонних слухачів, що видно по соцмережах колективу 

Почути Mordox наживо можна буде 3 серпня на Underground Stage фестивалю "Файне Місто". Там колектив планує "показати себе" та сподівається вже наступного року потрапити на більшу Dark Stage, де цьогоріч хлопці гратимуть зі своїм колективом True Tough. 

Сингл "Locked In Da Trunk" є частиною нового мініальбому Mordox, який вийде на початку цієї осені. Ростислав запевняє, що пісні, які до нього увійдуть, виросли в усіх аспектах — "звук, якість, важкість, технічна складова, власний почерк":

"Ми всі ростемо як музиканти, як люди, і це чутно не тільки для нас, а й для наших слухачів на концертах, адже новий матеріал вони чують раніше за всіх. На відміну від попереднього релізу, цей вже не такий радісний. Атмосфера цього мініальбому — це нічна небезпечна вулиця. Більше агресії, більше качу, більше репу".

Обкладинка сингла, до слова, частково привідкриває обкладинку майбутнього ЕР, що зроблена у стилі Mordox та покликана "віддавати саме репом, Мемфісом і чимось темним".

Надалі гурт планує робити нову музику і розвивати саме свою нішу української "важкої сцени".

Гурт Mordox розпочав свою діяльність у 2016 році, встиг випустити кілька релізів, у яких поєднував beatdown hardcore з елементами треш-металу, але потім тривалий час залишався у замороженому стані. Перезапуск проєкту відбувся на початку 2023 року, тож зараз Mordox — це Slamming Brutal Death Metal або ж Slamming Beatdown у поєднанні з семплами й реп\хіп-хоп вставками.

13 жовтня минулого року хлопці презентували перший мініальбом у своєму новому жанрі, після чого намагаються активно давати живі виступи. 

Mordox у мережі:

https://www.instagram.com/mordox_slam/