Voin Oruwu, Andrey Sirotkin, Mullah Shaheed - That Other Earth (2020)

Voin Oruwu, Andrey Sirotkin та Mullah Shaheed за підтримки лейбла Corridor Audio випустили спліт про буремний 2020-ий та надію, яка лишається у людей. 

Зібралися цьогоріч три київські саунд-продюсери, композитори, лайв-перформери та митці і вирішили випусту спліт про наболіле. Про Землю нашу скорботну та проблеми на ній. Про сутність буття та майбутнє, що гряде. Звати музикантів Voin Oruwu, Andrey Sirotkin та Mullah Shaheed. Давайте про кожного за порядком.

Дмитро Авксентьєв, цього разу aka Voin Oruwu, також відомий своїми проєктами Koloah та Tropical Echobird, місто Київ. Сам називає себе містичним футуристом і в саунді намагається дістатися саме такого ефекту — щось з того, що буде завтра.

Андрій Сироткін, або Andrey Sirotkin також відомий своїми електронними проєктами I Wannabe та Shade Of Drums. Цього разу теж подався у звучання майбутнього та додав до нього ноток класичного кіберпанку з міст, просочених параноєю, холодом та безнадійністю.

Останній електронний музикант — це Вадим Грибоєдов. На спліті він зробив спільний трек з Сироткіним у якості свого альтер-его Mullah Shaheed. Їм належить останній з чотирьох у цій концептуальній збірці.

Спліт вийшов на українському лейблі Corridor Audio. Власником цієї музичної формації є Тимур Самарський родом з Луганської області. Лейбл створює симбіоз музики та абстрактного мистецтва, налаштовує слухача та глядача на однаковій частоті. Основними критеріями є художня форма та рефлексія.

У результаті, вийшло от що — насичена тривогою компіляція, в якої є спільна ідея. Гул, або гудіння, або дроун додають додаткового ефекту сумнівів у житті, сумнівів у раціональності та правильності вибору. Вибору того, що ми всі робимо тут, для навколишнього середовища, життя біля та всередині нас тощо.

Дуже зрозумілі штуки про 2020 рік. Іншого й бути просто не могло. Навіть люди, у яких гумор раніше лився через край, і ті втомилися вже жартувати над ситуацією у світі. А тут черговий реліз наспів, причому взагалі не прохідний.

Є таке поняття — нетанцювальна електронна музика. Іноді воно стосується навіть композицій з рівною бочкою. А можна ще на інформаційних просторах натрапити на таке словосполучення, як нетанцювальне техно. От якраз спліт "That Other Earth" — це саме той випадок. Ні, рухатися під усі чотири треки ніхто не забороняє, але вони й про те, щоб подумати. Можна зависнути у власних враженнях.

У першій половині спліта багато сирого, у другій — холодного. Відчуття як зранку пізно восени, у листопаді. Навколо туман, десь проривів потяг, завтра немає, бо ще сьогодні не прокинулось. Але десь там є відчуття, що варто викинути відчайдушність на смітник, бо є інше почуття.

"Надія — це найважливіша якість людства. Попри те, що невловима, вона може бути небезпечною часом, дарма що є спільником у битві проти невідомого. Ми часто завищуємо свої здібності у розумінні Космосу. Та інша Земля, здається, і є рішення, але ми не закінчили з тим єдиним, що в нас насправді є", — пишуть у вступі до свого релізу всі три музиканти.

Думки, висловлені у рецензіях, передають погляди самих авторів і не обов'язково відображають позицію Neformat.com.ua

Соцмережі виконавців:

https://www.facebook.com/oruwu/
https://soundcloud.com/voin-oruwu
https://koloah.bandcamp.com

https://corridoraudio.bandcamp.com
https://www.facebook.com/corridoraudioua

https://soundcloud.com/andreysirotkin
https://www.facebook.com/andreysirotkinmusic
https://www.instagram.com/andreysirotkin_/

https://www.facebook.com/vadimgriboedov
https://soundcloud.com/vadimgriboedov

Neformat.com.ua ©

1. Voin Oruwu - That Other Earth
2. Voin Oruwu - Liquid Life Form
3. Andrey Sirotkin - The Future We Deserve
4. Andrey Sirotkin, Mullah Shaheed - Slow Conflict

25.08.2020
25 серпня 2020