Waidelotte презентували перший сингл

Новий український метал гурт Waidelotte анонсував свій дебютний повноформатник "Celestial Shrine" та презентував перший трек із нього. 

Лонгплей вийде за підтримки лейбла Debemur Morti Productions 29 березня, а до преордеру вже доступний різноманітний мерч та фізносії — диски й вініли.

Нагадаємо, гурт утворили Златояр (бас-гітара), Михайло Богайчук (гітари) і Андрій Печаткін (вокал), учасники гуртів Soen, Solar Kollapse та White Ward, а результат своєї роботи хлопці анонсують як суміш блек-металу, мелодік дез-металу і фолкових елементів. Докладніше про зародження проєкту, роботу з лейблом та сенси, закладені у проєкт, ми писали в попередній новині. 

Як розповів у коментарі Неформату Андрій Печаткін, над "Celestial Shrine" працювало близько 15 людей:

"По-перше, це різні народні вокалістки серед яких є і Ната з Casa Ukrania. По-друге, музиканти з Національного академічний оркестру народних інструментів України (NAONI): на альбомі ви можете почути бандуру, цимбали та купу інших нехарактерних для металу інструментів. По-третє, різні цікаві та творчі особистості, без яких цей альбом не став би таким багатогранним, серед яких учасники гурту Тінь Сонця, ембієнт композитор та виконавець Solar Kollapse, популяризатор колісної ліри та української культури Гордій Старух та багато інших".

Альбом зводив відомий український звукоінженер Антон Ворожцов (також учасник гурту Hell:On).

"Практично з моменту написання матеріалу я хотів, аби майбутній реліз був концептуальним, щоб з самого початку по самий кінець розповідалась певна історія, а музика звучала максимально самодостатньо й слухач розумів і відчував драматургію навіть без занурення в лірику. По-моєму, абсолютно бездоганно впоралась з віршами Анна Соловей, написавши саме те, що я уявляв, використовуючи величезну кількість метафор та абстракцій, а вже потім Андрій адаптував цю лірику під музику й додав дуже багато креативних ідей", — розповідає Златояр.

За його словами, альбом описує катарсис ліричного героя, шлях від деструктивного до творчого, дзен, усвідомлення/сприйняття себе, самопізнання.

"Скажімо, це медитація, подорож всередину себе та віднайдення абсолюту, розкриття всіх особистих куточків індивіду, свого інь-янь тощо", — додає музикант. 

Оціни подібний підхід і Андрій Печаткін, для якого "основне в цій музиці те, що вона теж є частиною цієї концепції". 

"Це не просто круті рифи, під які співаються тексти наділені певними значеннями. Тут драматургія оповідання підкреслена кожною нотою. Всі динамічні перепади та стилістичні зсуви направлені на те, щоб проілюструвати подорож, яка розкривається в текстах. Для мене це абсолютно новий рівень сприйняття та творіння музики", — зазначає Андрій.

Над обкладинкою для альбому працював Сергій Кочмар, робота зайняла понад 3 місяці. Андрій вже десять років працює з Сергієм у своїх проєктах, тож саме його попросив зробити альтернативний варіант чернетки обкладинки, що вже була у Златояра. 

Наступний сингл з альбому запланований на 11 березня, як раніше нам повідомляли учасники гурту. 

Waidelotte у мережі:

https://www.instagram.com/waidelotteofficial/
https://www.facebook.com/waidelottemusic