Memory Layne вивільнив свій новий ЕР

Нещодавно сольний альтернативний проєкт Memory Lane поділився новим мініальбомом "Someday I'll Break Free".

Над музикою для цього релізу Віталій Мостовик, засновник та єдиний учасник студійного проєкту, працював три роки, оскільки майже все робив сам.

Напрацювання для композицій, що увійшли до альбому, існували на телефоні виконавця ще з 2015 року, але до їхнього втілення він наблизився лише у 2018-му.

"Я одразу вирішив, що це буде студійний проєкт, оскільки я не знайду людей, які були б настільки ж вмотивовані робити саме ці пісні та саме так, як я хочу. В якійсь мірі мені навіть було цікаво зробити все самому, хоч я і не раз жалкував про це по дорозі", – розповідає музикант Неформату.

Та все ж ударні для цього ЕР записав його товариш Олексій Вознюк з гуртів Bluesbreaker та Wolverine Blues.

"Без барабанів нічого б не було, тому мені пощастило, що мій приятель Олексій погодився побути сесійним музикантом та записати барабанні партії. Після цього я досить швидко записав всі інші інструменти та пішов вчитися вокалу. Це було в 2019-му, наступні два роки я, хоч і з перервами, проте вчився, записував/переписував вокальні партії доти, доки вони не звучали настільки якісно, наскільки це було можливо. Вчитися робити щось з нуля – дуже виснажливий процес, особливо коли він не завжди приносить задоволення".

З вокалом Віталію допомагав ще один його приятель – Дмитро Гедрович, який виступив його наставником та чий бек-вокал, до речі, можна почути на третій пісні.

Для зведення та мастерингу Віталій свідомо обрав продюсера, відповідального за ті альбоми, які подобаються самому музиканту:

"Цією людиною став Jay Maas, з яким я вже працював раніше та до якого примудрився приїхати на студію в Массачусетс взимку 2021-го року, щоб завершити роботу над цими піснями. Вже коли закінчили, ми обидва зійшлися на думці, що, працюючи онлайн, ми б ніколи не досягли такого результату".

З огляду на сенси, альбом побудований навколо станів та думок виконавця, але тематично балансує між позитивними та негативними настроями.

"Марк Твен казав "пиши про те, що знаєш", і я загалом намагаюсь описувати свої внутрішні стани та взаємодію з навколишнім світом. А зважаючи на те, що я доволі схильний до негативних думок, то і виходить, що основні теми це самотність, рефлексія щодо минулого. Але цей альбом загалом про любов і про те, як вона може тримати тебе у полоні негативних думок навіть через великий проміжок часу; та про спроби вибратись із цих станів, бо вони дуже деструктивні".

Зараз же Віталій задоволений цією роботою, оскільки вона підтверджує, що «життя можна формувати так, як ти цього хочеш» й планує видання ЕР на вінілі. Крім того, музикант почав роботу над іншою музикою та планує завершити альбом у жанрі метал вже наступного року.

Memory Layne – студійний альтернативний проєкт київського музиканта, ексучасника гуртів Habits та Maloi, Віталія Мостовика. Наразі він має один виданий ЕР "Someday I'll Break Free" (2022).

Memory Layne в мережі:

https://www.instagram.com/rainandsirens/
https://onerpm.link/428419632508