Дебют: приджазоване інді від Kelera

22-річна співачка та художниця родом з Олександрії представляє розслаблений та емоційний інді-альбом "Plasir". У ньому виконавиця застосувала власний джазовий бекграунд, а саме його етику та прийоми.

Анастасія Ярош створила цей мініальбом ще до початку війни, згодом намагалася вдосконалити запис, але врешті наважилася видати його таким, як він був першого дня – органічним, "живим" матеріалом, який народився в синергії. А виникла ця робота доволі спонтанно. Як йдеться у пресрелізі, музикантка намагалася замовити улюблену каву зі згущеним молоком у в’єтнамському закладі в Берліні, забула, як правильно сказати це німецькою, їй допоміг саундпродюсер Luca Raffaele Sartori, і саме з ним наступного дня вони й записали мініальбом "Plasir".

"Запис альбому був моментом легкості та флоу, коли ти твориш, щасливий і все існує для тебе. Я хотіла сконцентрувати увагу на світлі. І відчуваю, що зараз ідеальний час, щоб випустити те, що дає емоцію світла", — розповідає Анастасія у пресрелізі.

Анастасія зазначає, що насправді у піснях немає тексту, та і сама назва альбому – це слово, якого просто не існує. 

"Коли ти співаєш текст технічно, правильно, то часто губиш емоції. І тоді, щоб передати те, що є всередині, ти співаєш саму ідею. Ми намагалися передати суть того, про що ця музика: про безтурботність і насолоду. Це музика внутрішнього стану, де голос – просто ще один інструмент. Де я не намагаюся бути носієм думки, співаючи текст. Де я – носій почуттів", — додає музикантка.

На обкладинці "Plasir" – картина Анастасії. Окрім заняття музикою вона є власницею віртуальної галереї сучасного мистецтва, де продає свої картини, картини українських художників та художників, які підтримують Україну.

Kelera виросла у Києві на драм-енд-бейсі та джазі, навчалася у джазовому інституті JIB (Jazz-Institute Berlin). Говорить, що змогла почути себе у Берліні, тому нарешті видає цей мініальбом. "Для Анастасії вихід EP – це вагомий крок для свого самовираження, і вона вже не відчуває страху випускати щось щире і неідеальне", — йдеться у пресрелізі. 

Kelera у мережі:

https://beacons.ai/kelera