Фестиваль Ukrabilly Bang зібрав 205 тисяч гривень на армію

Цими вихідними у Києві відбувся дводенний фестиваль Ukrabilly Bang, який передав до благодійного фонду DC 205,160 гривень, зібраних під час івенту. 

"Наш фест готувався приблизно місяць. Вийшло зібрати досить потужний лайн-ап. З клубом все також було чітко. Вже не вперше співпрацюємо з Volume і можемо сказати тільки хороше про цей майданчик. Головна невизначеність була в тому, як це все проводити під час воєнного стану. Не було чіткого розуміння,  скільки може прийти людей, та інші нюанси", - розповіли в коментарі Неформату організатори фестивалю. 

На цьому Ukrabilly Bang виступали гурти OT VINTA, Cosy Oleksa, The Troubled, Kraken Landau, THE HYPNOTUNEZ, OUTER SPACE, The ChuGuysters, Rude Jokes, Pest Control i WiseGuyz. Обидва дні фестивалю також транслювалися через онлайн-стрім, запис якого ви можете подивитися і зараз. 

Перший день фестивалю

Врешті на фестиваль вдалося зібрати близько 500 відвідувачів, і загалом, за словами організаторів, все пройшло чудово: 

"На щастя, не було жодної повітряної тривоги. По таймінгах вийшло зробити все плюс-мінус як треба (починали о 15:30, завершували івент о 21:00). В пригоді стала ще розвозка від клубу до метро, щоб всі встигли роз'їхатись по домівках до комендантської години". 

Зібрана для армії сума складалася з придбаних квитків, прямих донатів та доходів від проданого мерчу. Вхід на фест відвідувачам забезпечував донат сумою від 200 гривень за один день. Згадана онлайн-трансляція, організована командою PicOi!, також дала змогу розширити коло глядачів та збільшити пожертви.

"100% усіх зібраних коштів з фесту пішли на благодійність. Це вдалося, бо початково була можливість та бажання це зробити. Тобто, вкладаючи власні кошти в організацію івенту, ми чудово розуміли для чого це робиться. Ну і, звісно, всі музиканти та клуб йшли на поступки в обговоренні фінансових питань, розуміючи специфіку події, за що їм величезна подяка!", - додають організатори. 

Другий день фестивалю

Зібрані 205 тисяч гривень Ukrabilly Bang перерахували до DC Charity Foundation, яким займається Даша Чуприна, представниця Ukrabilly Crew, що декілька років тому, переїхала з сім'єю до Польщі.

"З 24 лютого вона з чоловіком та нашими друзями з Європи почали волонтерити, і надалі все це переросло в благодійний фонд. Також Даша працює в Militaria.pl, що полегшує знаходження необхідного для представників нашої тусовки в ЗСУ. Окрім того, багато хто з наших є волонтером цієї організації, наприклад, Кріс — лідер WiseGuyz. Загалом це перевірені надійні люди, яких ми можемо рекомендувати всім, хто хоче долучитись до доброї справи", - розповідають в Ukrabilly Bang. 

Ukrabilly Bang - це фестиваль рокабілі та сайкобілі музики, який вже неодноразово проходив в Україні. Один з найбільших фестивалів такого характеру у Східній Європі. 

Ukrabilly Bang у соцмережах:

https://www.facebook.com/UkrabillyBang

На обкладинці фото kirai gigs