Lieweaver випустив дебютний сингл

Одеський дезкор гурт днями випустив свій перший сингл "Paradox Of Creation", що увійде в їхній дебютний ЕР "The Origin".

Детальніше про цю роботу нам розповів вокаліст гурту Василь Куценко. 

- Як ви записували дебютну пісню?

- Оскільки грошей на хорошу студію у нас не було, ми накопичували матеріал самостійно. І оскільки необхідного обладнання поки теж не маємо, з цим питанням нам допомогли друзі. Почали накопичення у червні 2019 року. До серпня закінчили основну частину роботи, але з фінансових причин зведення та мастеринг довелося відкласти. Наприкінці осені ми знайшли гроші на наступний етап — замовили обкладинку та відправили трек на зведення Льоші Переверзєву з гурту Dysphoria.

Попри те, що записувались ми у кустарних умовах і якість запису залишала бажати кращого, Льоша під час зведення та мастерингу творив просто якусь магію, тому що зараз трек звучить на рівні.

- Про що цей реліз? Чи є у нього концепція і яка вона? 

- Спочатку хотілося відійти від текстів про розчленування і тлінність буття, тому вирішили взяти за основу якусь глобальну ідею і вести про неї розповідь за допомогою нашої творчості. Фактично, сюжет народився за добу — вдень ​​ми обговорили можливі напрямки та визначилися з одним, як нам здавалося, найвдалішим. Ідея нас настільки захопила, що всього за ніч вийшло розвинути її у повноцінний концепт. Якщо коротко: своєю творчістю ми плануємо донести людям альтернативну історію створення всесвіту. Вона оповідає про створення життя і про те, чому зараз все у світі йде саме так.

У нашому синглі мова йде про самісінький початок історії. Про те, що коли не було ні часу, ні простору, в порожнечі у стані сну перебував Абсолют — істота недосяжна для нашого розуму, світло та темрява, альфа й омега. Прокинувшись він почав створювати матерію просто тому, що міг. Як тільки він створив простір, з'явився час і Абсолют розірвало на дві сутності — Таалакіра і Тхул-Гуна, (яких можна побачити на обкладинці релізу), бо за законами фізики, світла без темряви бути не може, як і плюса без мінуса. Таалакір був творцем, а Тхул-Гун — руйнівником. Один творив галактики, планети та життя на них, інший — умить все це поглинав. До речі, навіть назва Lieweaver ("Ткач Брехні") — це одне з багатьох імен абсолютного зла Тхун-Гула.

Це початок нашої історії. Дебютний сингл "Paradox Of Creation" ("Парадокс Творення") є першою главою оповідання. Так само ми хотіли донести думку, що у будь-якого вчинку або дії, незалежно від наших позитивних мотивів, завжди є негативні наслідки. Навіть коли ми створюємо щось, ми забираємо частину самого простору, заповнюючи його нашим творінням, і запускаємо процеси, які не можемо зрозуміти та контролювати.

Подальший розвиток історії можна буде дізнатися у наших наступних релізах.

- Хто та як робив обкладинку? 

- Обкладинку нам робив Діта (це його прізвисько). Дизайнер з Індонезії, з яким наш гурт працює вже не вперше. Ми зверталися до нього ще до створення обкладинки нашого синглу, аби він розробив арт для мерчу (так, ми випустили футболки, не маючи жодного треку в мережі; зроблено це було для того, щоб показати музикантам, які на той момент були у гурті, що хоча це і хобі, ми налаштовані серйозно. Спрацювало, досі разом граємо).

Познайомилися з цим талановитим хлопцем випадково, коли шукали художника, щоб розробив арт згідно з готовою ідеєю. Наші друзі з київського гурту Schizogen порадили одного українського дизайнера, з яким зазвичай співпрацювали самі. Але у хлопця на той момент не виявилося достатньо вільного часу, тому довелося продовжити пошуки. Я натрапив на Діту в інстаграмі, його роботи здалися мені дуже вражаючими. Коли ми описали йому ідею для арту, він вже наступного дня надіслав малюнок, який нас шокував тим, наскільки хлопець добре зрозумів нашу задумку. Арт вийшов просто неймовірно крутим. Тому було прийнято рішення співпрацювати з Дітою і надалі. 

Lieweaver - одеський дезкор гурт, що розпочав активну діяльність у жовтні 2019-го, хоча зібралися учасники ще у 2018 році. Актуальний склад колективу:

  • Олександр Чупов — гітара
  • Олександр Решетнюк — гітара
  • Богдан Фесенко — ударник
  • Василь Куценко — вокал

Поки у Lieweaver немає басиста, а на час виступів або запису його підміняє близький друг колективу, басисту гурту Schizogen - Павло Шкодяк.

Lieweaver у соцмережах: 

https://lieweaver.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/lieweaverband
https://www.instagram.com/lieweaverband/