Generic Doom Band Name дебютували з двома альбомами

Днями дум-колектив Generic Doom Band Name оприлюднив свої перші альбоми в дискографії – "Staff of Fire" і його акустичну версію. Обидва вийшли одночасно.

Музику, що склала основу обидвох релізів, написали Олександр Бєлінський і Дмитро Бондар, учасники Ritual Service, у 2020 році. Матеріал був готовий в перші місяці після заснування гурту, але, внаслідок невдалих спроб зведення, альбоми довго не виходили. Окрім цього, Дмитро згодом залишив гурт.

Зрештою "Staff of Fire", написаний кілька років тому під впливом Ice Dragon, Electric Wizard і The Wounded Kings, вийшов за іншого складу формації. Самі музиканти описують цей альбом як ‘суміш думу, стоунера, блеку і навіть інді’.

Тексти композицій написали Олександр і перша басистка гурту Марія Сафронова разом:

"Ті являють собою опис персонажів і ситуацій, які могли б трапитися в реальному житті з кожним із нас, містичною мовою. Усі тексти пов’язані один із одним, а одні й ті самі герої трапляються в різних піснях. Але є й тексти приземленіші, нагальні, як-от у пісні "Black Forest", яка про труднощі саморозвитку; або в жартівливій, але з важливим підтекстом, "Forgive Me Satan, I Was a Good Boy", – йдеться в пресрелізі музикантів.

Акустичний же кавер-альбом, за словами виконавців, відмінний від основного за багатьма параметрами.

"Дух цих пісень настільки відрізняється від оригіналів, що непідготовлений слухач не зрозуміє, що це одні й ті ж пісні. Акустичний альбом подекуди більш вокалізований. Також, у ньому можна почути два кавери, які не увійшли до першого альбому, але будуть у наступних роботах".

Наразі з оригінального складу в гурті лишається Олександр. До нього доєдналися другий гітарист Ілля Вербанов із гурту Mortui Vultus, басист Максим Коротнян із формації The Road, і ударниця Анастасія Ющенко. Разом вони активно виступають. Зокрема їх можна буде послухати наживо в одеському More Music Club 19 квітня.

Generic Doom Band Name – одеський гурт, який пише музику на основі думу в суміші з низкою інших жанрів. Формацію заснували учасники Ritual Service, Олександр Бєлінський і Дмитро Бондар, у 2020 році. Початково проєкт був задуманий як іронічний. У 2024 році гурт дебютував одночасно з двома альбомами й у новому складі, до чого лише грав наживо.

Актуальний склад гурту:

  • Олександр Бєлінський – гітара, вокал
  • Ілля Вербанов – друга гітара
  • Максим Коротнян – бас
  • Анастасія Ющенко – барабани

Generic Doom Band Name у мережі:

https://www.instagram.com/genericdoombandname/

Фото обкладинки – надали виконавці