sAn live презентував нове відео за участі Обрія

Одеський відеопродакшн представляє свіжий лайв за участі ужгородської дез-метал команди Обрій

"Вдалося записати 2 треки — "Чорні Ешелони" та "Плавильня". Нову версію "Ешелонів" можна буде послухати на дебютному повномоформатнику, який виде вже восени. Водночас "Плавильню" раджу сприймати у контексті останнього мініальбому гурту", — розповів у коментарі Неформату гітарист колективу Віталій

Зйомки проходили у рамках одеського виступу колективу на початку квітня.   

Відповідав за зйомку одеський відеопродакшн sAn live, який представляє Олександр Бєлінський, його засновник і практично єдиний працівник. У цій справі йому сприяє професійний досвід відеозйомок (понад 12 років) та не менш тривала музична кар'єра. Відтак Олександр і раніше знімав та монтував лайви як для свого гурту, так і для приїжджих іноземних музикантів.

"Ідею знімати саме на природі підштовхнули обставини зими 22-23 року, коли через ракетні атаки ми подовгу залишалися без світла. Для того, щоб моя сім'я залишалася в теплі й не в темряві, мені довелося обзавестися системою "акумулятор-інвертор", саме вона живить усі підсилювачі та обладнання на знімальному майданчику.

Так само зйомки на природі — це свого роду фішка мого проєкту. Хто завгодно може зняти в студії, де все підготовлено для цього, а ось моя пропозиція має унікальний, принаймні в Україні, характер.

Вибір основного місця зйомки теж не випадковий. Куяльницький лиман — це моє улюблене місце під Одесою, це місце сили, де тисячі років тому солоні береги топтали наші пращури і добували з нього сіль. У 2020 і 2021 роках я й сам часто приїжджав на Куяльник з гітарою і підсилювачем на батарейках і добував рифи і мелодії для свого гурту Generic Doom Band Name", — розповідає Олександр.

До слова, нещодавно Generic Doom Band Name оприлюднив перший  у своїй дискографії альбом "Staff of Fire" і його акустичну версію.

"Куяльник — це місце, де у банку Монстра може залізти жук (читати справжній рогатий монстр) та вкусити тебе за щоку, що й відбулося зі мною. Насправді ця подія — чи не найкраще, щоб вирватися з урбаністичних бетонних джунжлів та на короткий час розірвати коло "дім/робота/магазин". Хіба ти побігаєш у стилі Наруто посеред Ужгорода?", — додає Віталій

Його колега по гурту, ударник Петро, погоджується, що Куяльник — це "гарна природа, мікрогори, мотоциклісти і собакени", куди хотілося б колись поеврнутися з палатками. 

У творчому форматі Олександра є також "килимові" студійні лайви, коли погода не дозволяє виїзд на природу 

Ініціював зйомки лайву на цій локації сам Олександр, який слідкує за всіма гуртами, що приїжджають до Одеси, та обирає найцікавіші особисто йому. 

"Я подивився на прогнози погоди, яка з кожним днем ставала дедалі теплішою і зрозумів — треба дотискати на зйомку на Куяльнику, час відкривати сезон. ... На кожен етап роботи я закладав трохи більше часу, і це спрацювало чудово: на будь-якій подібного масштабу зйомці трапляється якийсь форс-мажор. На цій виявилося, що вокалістка гурту Сейра підірвала на виступі голос і довелося терміново шукати аптеку з необхідними засобами. Через обмежений час локацію на Куяльнику обрали ближчу, але не менш красиву.

Фактично ми вперлися машиною в мертвий глухий кут, далі проїхати було неможливо через рівень води у водоймі. Там ми зупинилися і стали розкладати обладнання. Всі процеси налаштування і підключення пройшли максимально гладко, а невибагливість хлопців забезпечила неймовірно швидкий чек, барабанщику Петру ми навіть не давали послухати що в міксі, він аскетично слухав свій рідний метроном і смажився на квітневому сонці. Поки ми розкладалися до нас прибився місцевий пес, додавши атмосфери і в готове відео. Я вважаю наш виїзд вдалим, відкрити сезон з такою групою — одне задоволення, а їхні ритми і мелодії змушують мою дупку пританцьовувати", — додає Олександр

Як ми писали у минулій новині, склад ужгородського колективу зазнав деяких змін. Восени минулого року вокаліст гурту Микола Мага долучився до лав Збройних Сил України, тож наразі займається виключно менеджерською та студійною діяльністю. А щоб не залишати поціновувачів гурту без концертів, музиканти запропонували долучитись до живого складу Сейрі, що відома насамперед як вокалістка гурту Pušča.

Саме у цьому складі гурт можна буде почути наживо вже у квітні. На цей момент гурт оголосив частину запланованих концертів та виступ на фестивалі Файне Місто:

  • 12.04 Львів, у турі з White Ward та Buri
  • 13.04 Рівне, у турі з White Ward та Agruss
  • 14.04 Луцьк, у турі з White Ward та Buri
  • 20.04 Хмельницький, у турі з True Tough і Rene Maheu
  • 27.04 Вінниця, у турі з True Tough і Nora Plan
  • 28.04 Київ, у турі з True Tough, Confused, Light of Mine, Ґрунт Палає

Окрім туру, Обрій планує працювати над своїми майбутніми релізами. А от Олександр вже планує зйомки кількох одеських гуртів, наприклад, Mist Tower і Labyrinthus Stellarum. А на літо він  вже запланував зйомки "відомих металкорщиків", чия назва поки лишається секретом.

Обрій — ужгородський дез-метал гурт, створений у 2013 році. Дискографія нараховує три мініальбоми, кілька сплітів, синглів та кліпів. На звучання гурту вплинули такі колективи як Bolt Thrower, Morgoth, Asphyx, Gorefest тощо.

Нагадаємо, нещодавно гурт випустив новий сингл "Жовтий князь" та анонсував вихід першого у своїй дискографії повноформатного альбому.

Дізнатися більше про Обрій:

https://linktr.ee/obrij_metal