ТОП-2017: Сандра Конопацька (Daily Metal)

Достойним підсумком або ж вишенькою на торті у співпраці Neformat.com.ua та Daily Metal є ТОП Сандри Конопацької, редакторки видання, а заразом і менеджерки київського power metal гурту Sunrise

Переглянути претендентів на ТОП-2017 від Neformat.com.ua та проголосувати за кращі на Вашу думку релізи можна тут. Результати голосування будуть оголошені наприкінці січня. 

***

Один рік та п'ять українських альбомів, від яких – мурашки по шкірі.

Merva – Шаман

Цікаві релізи почали з’являтися на світ з самого початку 2017. Серед тих, хто став для мене "дуже-дуже" – альбом Merva. "Дуже-дуже" настільки, що на його київську презентацію я прямо-таки побігла, і це був єдиний концерт за рік, на який я пішла з єдино ціллю – слухати.

"Шаман" оселився у плейлист ще тоді, на початку року, щоправда огляд на нього я так і не написала. Альбом заглиблює у себе, екзальтація чергується з медитацією. Реліз настільки хороший, що говорити про нього хочеться менше, ніж слухати :)

Eskapism – Tales Of Elder Forest

З рецензією на цей альбом ситуація склалась діаметрально протилежна – "Tales Of Elder Forest" зайшов настільки, що огляд на нього став першим моїм текстом ever про black metal.

Альбоми, як музичний продукт, витвір мистецтва, ціняться не лише якістю окремих композицій, а і загальною цілісністю (як музичною, так і концептуальною). У релізі"Eskapism" з цим питанням все дуже добре. А ще – з атмосферою (ну не дарма ж хлопці грають atmospheric black metal). А кілька треків на слова українських поетів – це просто топ :)

Cheshires – Суперминор

Вперше "Суперминор" я почула у день виходу альбому. А потім ще кілька тижнів усвідомлювала той факт, що мені, в принципі, зайшла російськомовна альтернатива. І що альбом надійно і невідворотно закріпився у свідомості.

Cheshires називають цей реліз найбільшим своїм творінням за весь час існування гурту. І називають недарма: "Супериминор" прекрасний у всьому. І музика, чий жанр і досі ніхто достатньо не окреслив (а поняття «альтернатива» до банальності широке), і лірика, яка відзеркалюється на підсвідомості і сплітається смисловими векторами із особистим контекстом слухача.

Здається, моя ніжна любов до одеських Чеширських Котів почалася з першої ноти цього альбому.

Рай Із Твоїх Снів – Віра в Світло

Українському power metal потрібні релізи. Українському power metal потрібні самобутні релізи. Рай Із Твоїх Снів цього року показав, що український power metal до цього готовий.

Влітку 2017 я дочекалася дебютного повноформатника від львівських фолк-паверметалістів, а за осінь-зиму на радощах привезла команду до Києва аж два рази – на фестиваль Power Of Ukraine та новорічний гіг Daily Metal. РІТС не тільки творять своєрідну та потужну музику. Вони роблять це з неповторною аутентичною чарівністю – як у записах, так і на живих виступах.

Total-Empty – Towards The Moon

Одеса під кінець року вирішила нанести контрольний удар, та випустила у світ ще один крутий повноформатник (до речі, теж дебютний). Я, в принципі, небайдуже ставлюся до будь-яких post-rock/post-metal проявів, але Total-Empty знайшли в мені особливий відгук – перестати слухати "Towards The Moon" і повернутися в реальний світ було досить важко)

"Towards The Moon" відносить не стільки до Місяця, як до Моря – до берегів безтурботності та м'яких хвиль прибою.

***

Попередні ТОПи: 

Маргарита Кулічова (Grisly Faye)

Юрій Казарян (White Ward)

Тетяна Янковська (Hindu)

Ігор Сидоренко (Stoned Jesus, Krobak)

Ляна Мицько (Лінія Втечі)

Ігор KyLЯ (Тулим)

Рената Кажан (Zukkor Zzov)

Філ Добров (Robustfellow)

Даніела Заюшкіна (Vivienne Mort)

Артем Пронов (Slippy Inc)

Лесик Магула (Somali Yacht Club)

Наташа Пирогова (H.Soror, Krobak)

Олексій Зінченко (stonefromthesky)

- Максим Барна (Maxwell Pub, Тиса ФМ)

Neformat.com.ua ©