Що б такого випити: рецепти українських музикантів

Літо — та пора року, коли ... саме під час спеки прокидається спрага ... і, звичайно ж, найбільша кількість рідини вживається у найтеплішу пору року. Можна навіть не згадувати "не дай собі засохнути", щоб майже повністю озвучити ту кількість штампів, якими буде наповнений будь-який текст про прохолодні напої, які рятують від 30+ за Цельсієм. 

Неформат вже якось писав про страви, які люблять, не люблять і вважають за краще готувати музиканти та люди з навколомузичної тусовки. На запит про напої відгукнулася набагато більша аудиторія і чому б не додати сюди журналістів, звукорежисерів, власників алкогольних магазинів — все одно вони, хто грав ска-панк, хто вів передачі на телеканалі Enter Music, а хто і власником лейблу альтернативної музики був. Отже, вибирайте з асортименту — там багато всього і все рятує від спеки, часом ефектом повного забуття, тобто відключки.

Усі рецепти можна продивитися у вигляді картинок - просто гортайте альбом, або ж почитати нижче у текстовому форматі. 

 

Стасон Київський — The Troubled

Алко: Полуничка (оригінальний рецепт бармен тримає у секреті, це ж класична версія)

Інструменти: Шейкер, хайбол (ред. спеціальна висока склянка).

Інгредієнти: Наливка полунична - 20 мл; сік лимона - 10 мл; сироп цукровий - 10 мл; полуниця свіжа - 2 шт; портвейн білий - 60 мл; лід - на смак.

Спосіб приготування: Наливку, сік, сироп у портвейн залити і потрясти в шейкері (ред. пристрій для приготування коктейлів за допомогою струшування). Хайбол засипати льодом і влити напій. Одну ягоду полуниці додати в коктейль, а іншою прикрасити краєчок склянки.

 

Шерман Дрозд — Gomon, Иван Дрон

Неалко: Лимонад з дині

Інгредієнти: Вода, диня, лимон, цукор.

Спосіб приготування: У каструлю налити літр води та насипати 4 столові ложки цукру. Довести до кипіння, варити 2 хвилини, зняти з вогню і повністю остудити. Порізати шматочками диню і зробити з неї пюре, наприклад, у блендері. Поступово додавати сік з вичавленого лимона. Змішати дві отримані рідини й охолодити.

 

Алко: Білий російський

Інструменти: Рокс - 1 шт; джигер (мірна склянка ред.) - 1 шт; коктейльна ложка - 1 шт; трубочки - 2 шт.

Інгредієнти: Горілка (Finlandia) - 30 мл; кавовий лікер - 30 мл; нежирні вершки - 30 мл; кубики льоду - 120 г. 

Спосіб приготування: Наповнити рокс (ред. склянка конусоподібної форми) кубиками льоду доверху. Налити у склянку нежирні вершки, кавовий лікер та горілку. Розмішувати коктейльною ложкою, доки не замерзнуть стінки.

 

Андрiй Сотников — RasSvet

Неалко: Газований лимонад

Інгредієнти: М'ята, лимон, цукор, газована вода.

Спосіб приготування: Взяти м'яту на свій смак, вичавити лимонний сік у газовану воду і додати цукор, теж за смаком.

 

Lin Helly — RAUЯА

Алко: Текіла Санрайз

Інструменти: Хайбол, коктейльна ложка, джигер. 

Інгредієнти: Срібна текіла - 50 мл; гренадин - 10 мл; апельсиновий сік; апельсин; кубики льоду.

Спосіб приготування: Наповнити хайбол кубиками льоду доверху. Налити гренадин і срібну текілу. Долити апельсиновий сік доверху і акуратно розмішати коктейльною ложкою. Прикрасити кружечком апельсина. 

 

Алко: Мохіто

Інструменти: Хайбол, коктейльна ложка, мадлер, джигер, трубочки.

Інгредієнти: Білий ром - 50 мл; цукровий сироп - 15 мл; газована вода; лайм; м'ята; дроблений лід.

Спосіб приготування: Покласти в хайбол 3 дольки лайма і роздавити мадлером (ред. барний товкачик). Взяти 10 листочків м'яти в одну долоню і вдарити по них іншою. Покласти м'яту в хайбол. Наповнити келих подрібненим льодом доверху. Додати цукровий сироп і білий ром. Долити содову доверху і акуратно розмішати коктейльною ложкою. Досипати трохи подрібненого льоду. Прикрасити гілочкою м'яти та долькою лайма.

 

Станіслав Булатников — RasSvet

Алко: Ром з колою

Інструменти: Хайбол, коктейльна ложка.

Інгредієнти: Ром, кола, лід, лайм. 

Спосіб приготування: Наповнити хайбол кубиками льоду доверху. Налити лаймовий сік 10 мл і білий ром 50 мл. Долити колу доверху й обережно розмішати коктейльною ложкою. Прикрасити двома кружечками лайму. 
 

Алко: Джин-тонік

Інструменти: Хайбол, коктейльна ложка.

Інгредієнти: Лайм, джин, тонік, лід.

Спосіб приготування: Наповнити хайбол кубиками льоду доверху. Налити 50 мл джину. Долити тонік доверху й обережно розмішати коктейльною ложкою. Прикрасити кружечками лайму.

 

Світлана Чигир-Левицька — власниця Zelena Vidma Absinthe, ексредакторка музичних програм на Enter Music 

Алко: Вода Сассі з льодом і абсентом

Інгредієнти: 1,5 – 2 літри чистої води; 1 чайна ложка тертого імбиру; 1 огірок; 1 лимон; м'ята на смак; абсент; лід.

Спосіб приготування: Безалкогольні інгредієнти (окрім льоду) змішати у графині / глечику і поставити на ніч у холодильник. Потім розбавити Сассі з абсентом у співвідношенні 3 до 1 і додати лід за смаком. 

 

Маха Третьякова — Ethereal Riffian

Неалко: Вода

Інгредієнти: 2 атома водню й 1 атом кисню.

Спосіб приготування: З'єднати за допомогою ковалентного зв'язку обидва компоненти у лабораторних умовах або просто купити в магазині. Можна набрати з-під крана. У цьому випадку велика ймовірність потрапляння в воду різного роду домішок, іноді непередбачувано токсичних.

 

Вiктор Величко — ex-DIY-label Negative Music, ex-Dead Morrozze 

Алко: Сухе вино

Інгредієнти: Виноград.

Спосіб приготування: Як зробити сухе вино в домашніх умовах, можна прочитати, наприклад, тут. Також цей напій можна купити в супермаркеті і магазинах, де продають алкоголь.

 

Алко: Англiйський джин+швепс

Інструменти: Хайбол, коктейльна ложка.

Інгредієнти: Англійський джин, швепс, лимонний сік, лід.

Спосіб приготування: Наповнити хайбол кубиками льоду доверху. Налити 50 мл джину. Долити швепс або лимонний сік доверху і акуратно розмішати коктейльною ложкою. Прикрасити кружечками лайму.

 

Рустам Левін — VS (Sul'zhenko), Шевченко's Band, BWJS

Алко: Віскі з колою та льодом

Інструменти: Хайбол, коктейльна ложка.

Інгредієнти: Шотландське віскі - 50 мл; кола; лід.

Спосіб приготування: Наповнити хайбол кубиками льоду доверху. Налити шотландське віскі. Долити колу доверху і акуратно розмішати коктейльною ложкою.

 

Кирило Цуканов — Сон Совы

Алко: Маргарита

Інструменти: Келих, вода, сіль.

Інгредієнти: Текіла — 50 мл; куантро (або тріпл сек) — 50 мл; фреш із лайма — 50 мл; лід краш. 

Спосіб приготування: Келих по краєчках намочити і мокнути в ємність з сіллю. Усі інгредієнти перемішати і налити у келих. 

"Три Маргариты — пиздаускас, а пять — хлам."

 

Ігор Гурченко — Hyperhyate, the_maaaigs

Неалко: Кефір+вода

Інгредієнти: Кефір, газована (обов'язково!) вода, сіль, укроп.

Спосіб приготування: Кефір і газовану воду розбавити у пропорції 1 до 1. Додати дрібку солі та кріп. Збовтати.

 

Сергій Крішна Кушкаров — ex-St. Valentine's Day

Алко: D-Team Town

Інгредієнти: Стебла тархуну (естрагону), лимон, коньяк, мінеральна вода з газом.

Спосіб приготування: Відокремити листя від стебел естрагону і покласти їх у склянку. Змішати у ньому ж коньяк з мінеральною водою за смаком і вичавити туди лимонний сік. Перемішати.

 

Вадим Батонич — ex-Stuff44, художник, дизайнер

Алко: Медовуха

Інгредієнти: Мед, домашня горілка та кориця.

Спосіб приготування: "Одного разу мені харзматичний дідусь наколотив прямо на ярмарці з меду, домашньої горілочки і начебто кориці. Відмінний прохолодний напій вийшов, за смаком нагадує медове пиво, тільки краще, міцність приблизно градусів 15". 

 

Аннушка — Morj 

Алко: Пиво+сік

Інгредієнти: Світле пиво, апельсиновий сік.

Спосіб приготування: Свіжовичавлений апельсиновий сік змішати зі світлим пивом у пропорції 1 до 1.

 

Алко: Вайсер шпритцер 

Інгредієнти: Італійське чи грузинське вино, мінеральна вода.

Спосіб приготування: Обов'язково грузинське або італійське вино змішати з мінеральною газованою водою у пропорції від 1 до 1. Води наступного разу можна наливати менше.

 

Нік Акорн — Alarm Pressure, The Sensor Board, Rubilovo, C.O.R.N., Elektrichka, AcorneZanini, Murder Time 

Алко: Блю кюрасао+сік+кава

Інгредієнти: Блю кюрасао, апельсиновий сік, кава.

Спосіб приготування: Налити все у склянку окремими шарами, не перемішуючи, починаючи з лікеру, оскільки він найщільніший і далі у тій же послідовності зліва-направо.

 

Смачного!

Neformat.com.ua ©