Neformat Family: City of Me

Близько трьох років із моменту останнього виступу та більш як 8 років із моменту створення shoegaze/post-punk гурту, що під протекторатом самої фортуни прожив яскраву музичну історію — City of Me.

Жартівливо звинувачений в егоцентризмі через свою назву, колектив виправдовував цей вибір, оскільки досяг дечого дійсно свого — окремого й неповторного звучання, не під жанром, а понад ним. Спочатку були лише Дмитро Качан (барабани, постобробка звуку) та Едуард Токуєв (вокал, гітара, клавіші), які грали вдвох, та влітку 2012-го дует перетворився на тріо — до гурту приєдналася Регіна Железнякова (бас-гітара). У тому ж році на SoundCloud уже вийшов їхній перший сингл — "Jealousy", після якого гурт узяв тривалий тайм-аут.

Колектив знову дав про себе знати лише у 2014-му, саме тоді й почалася активна фаза творчості City of Me. Спочатку гурт написав у фейсбуці, що вже понад рік минув із часу їхнього останнього концерту й це свідчило про намір учасників змінити цю ситуацію на краще.

"Конкретно в City of Me для мене завжди важливішими були концерти. Наживо хотілося завжди зіграти максимально емоційно, аби це знайшло відлунок в іншій людині, що прийшла нас послухати", — розповідає Едуард Токуєв

У червні 2014-го вийшов їхній EP "No History", до якого увійшов уже згаданий сингл та ще три старі пісні гурту. Після цього релізу гурт одразу почав писати новий матеріал і вже через рік, у квітні 2015-го, самостійно записав свій другий і останній EP — "Fall". 

Однойменна композиція альбому є результатом плідної співпраці City of Me зі ще одним харківським гуртом KAT, тодішнього вокаліста якого можна почути в новому для них середовищі. Саме після виходу останнього ЕР гурт мав перший музичний тур містами України.

Окрім локального визнання, City of Me оцінили й поза межами Батьківщини. Перший мініальбом гурту увійшов до топу ЕР 2014-го року в жанрі шугейз та дрім-поп за версією відомого американського порталу DKFM. Там їхнє дітище боролося за звання найкращого альбому року серед команд жанру з усього світу. У тому ж 2014-му гурт не пройшов і повз місцеві топи, наприклад, посів сьому позицію в списку "10 найкращих українських альбомів 2014-го року" за рішенням експертів музичного сайту Rok.Kiev.Ua. У 2016-му році на Ukrainian Fashion Week була використана їхня пісня "Sun", а у 2017-му році там прозвучала інша композиція гурту — "Dear", завдяки співпраці з MUSI by Musichenko. Окрім того, про City of Me писали іноземними мовами, наприклад, схвальний відгук на Forkster, та брали інтерв’ю для португальського популярного блогу The Blog That Celebrates Itself. Саме там можна ознайомитися із натхненниками учасників гурту, що пояснює широту та незвичність звучання City of Me.

 

І, звісно, за історію своєї творчості тріо може похвалитися неабияким досвідом цікавих виступів.

"Буквально за день до концерту злетів сапорт гурту O. Children (ред. — Британія) — тоді ще нікому невідомі Вагоновожатые, яких ми й підмінили. У 2010-му я б не повірив, що доведеться з ними грати", — додає Едуард Токуєв.

Окрім цього гурт мав нагоду зіграти з британцями Dissociates та розігрівав сцену перед виступом австралійців Nite Field. Серед вітчизняних колег, із якими City of Me розділили сцену в рамках фестивалю чи на окремому виступі, були Krobak, KAT, Voida, ZRADA, Cold Comfort, Noir Pill, oh, deer! та інші. Кінець творчого шляху, який не мав ані наміру, ані дати, аби здогнати City of Me в розпал їхньої активності, подарував колективу шанс поїхати в сумісний тур із 5R6. Під час мінітуру учасники також неочікувано для себе зіграли концерт у Кракові, перший та єдиний за кордоном.

 

City of Me чудово вписувалися в тогочасне коло гуртів "на межі", що грали цікаву музику, яку складно було охарактеризувати одним словом, позначало б воно жанр чи їхню особливість. Окрім виступів гурту з іншими представниками української альтернативної сцени, діяльність City of Me мала за собою фактор більшої вагомості, що визначив долю сумісного творіння Едуарда, Дмитра та Регіни — троє незмінних учасників City of Me були невіддільною частиною й інших музичних проєктів. Едуард Токуєв серйозно займався nearr тоді і продовжує вести цю формацію надалі. Колись тріо навіть виконало вокальні партії в пісні "tropic rain" з альбому nearr "VISION". Регіна Железнякова  курує власне дітище Regina Collage, а також грає в гурті Продукти та H.Soror. Барабанщик Дмитро відповідає за перкусію в Dr Jail та Mr Hype.

Учасники City of Me не приховували, що мали труднощі із постобробкою звуку, оскільки вони записувалися завжди самі — це було перепоною на їхньому шляху. А на їхніх пізніх репетиціях багаторазово звучав старий матеріал, який їм не вистачало сил видати. Останній свій концерт вони зіграли на Winter Mass 2017-го й після цього топтання на одному місці припинилося — гурт завершив свою діяльність, на жаль. Та повертаючись до попереднього абзацу, можемо бачити, що нікуди не зникла можливість слідкувати за всіма трьома учасниками зараз, хоча й окремо.

City of Me у мережі:

https://www.facebook.com/cityofmeband
http://cityofme.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/cityofmeband/
 

Раніше в рубриці: https://www.neformat.com.ua/neformat-family

На обкладинці фото - Ishchenko film photography

Neformat.com.ua ©