The Orchestra Of Mirrored Reflections — Tunnel of Eclipse (2019)

Для літературного стилю взагалі складно підбирати відповідні звуки. Уява штука індивідуальна. Але от якщо на мить уявити, що в якомусь провулку, освітленому мерехтливим неоном, де зараз йде дощ, з'являється герой, який несе додому якийсь важливий пакет з піратськими даними в кишені і йому його потрібно продати або переховати. Все понуро навколо, людство загрузло в параної, наркотиках, мікросхемах і високих технологіях.

На зображенні того самого провулка явно не вистачає самотнього саксофоніста. Музиканта з лептопом, купою якихось пластикових сучасних коробочок з кнопками та повільним джазом. Це саме про проєкт The Orchestra Of Mirrored Reflections дніпровського музиканта з купою імен: Jol Tai, Yellow, Amarillo або Giallo. Все це різними мовами означає одне — Жовтий. Так мультиінструменталіст представляється людям з різних країн. Все залежить від їх мови.

74634723_2509973742412922_3124101572649287680_o

Його проєкт, де він єдиний постійний учасник, випустив перший реліз у 2015 році. Зараз їх вже дев'ять. The Orchestra Of Mirrored Reflections — це, напевно, єдиний дарк-джаз українського виробництва. На альбомі вісім композицій і всі вони медитативного характеру.

Іноді можна зустріти жіночий вокал — на "Oh, My Love" заспівала Isabella Wesner з США, лірика належить також їй. На "Sax For Ms. Mojito" чути голос Anna Barantsova з України. На "Pyramids of Atlantis" зіграв на мандоліні, склав і заспівав текст Joe Hitchcock з Великобританії. На "Meditation On Moon`s Reflection" відзначився Sergei Chirgin з РФ, який зіграв на інструменті під назвою ганґ. Не обійшлося цього разу і без нейромережі, яку музикант застосував для запису.

"Я - кіберпанк і аналоговий чувак — два в одному. Свобода, істина, любов!", — сказав автор в коментарі Неформату.

Також Жовтий розповів, що для запису релізу використовував nu creative coding Max/MSP/Jitter. Це така метода три в одному, де Max відповідає за візуальне програмування, MSP за аудіо, а Jitter — це вже відео. Взагалі, альбом наповнений медитативними моментами по кілька разів на кожному треку.

Чи це любов автора до космічних і містичних речей позначається, або ж його тривала подорож — краще не уточнювати. Є ризик, що може початися гра "а що автор цим хотів сказати". Відомо, що "Tunnel of Eclipse" писався понад рік, під час подорожей Jol Tai по Албанії, Греції, Україні, Туреччині, Франції, Іспанії та Канарських островах.

Концепція альбому випливає з його назви — тунель затемнення і рух у ньому. До речі, чим дощовий провулок не може бути таким? На сторінці з самим LP дається більш розлоге пояснення, але, все одно, сприйняття у кожного своє.

"Життя йде і воно заповнене враженнями. Мій особистий шлях у безсмертя — це розтягнути момент досвідом. Заповнити враженнями, щоб тиждень як місяць", — додав Жовтий чи то про свою творчість, чи то про буття в цілому.

Дві речі після прослуховування "Tunnel of Eclipse" стають очевидними як ніколи — це точно дарк-джаз і істина десь поруч.

Думки, висловлені у рецензіях, передають погляди самих авторів і не обов'язково відображають позицію Neformat.com.ua

The Orchestra Of Mirrored Reflections у соцмережах:

https://joltai.bandcamp.com/album/tunnel-of-eclipse
https://www.facebook.com/MirroredReflectionsLab/

Neformat.com.ua ©

1. (Intro) Oh, My Love
2. Sax For Ms. Mojito
3. Pyramids Of Atlantis
4. Goddess Of Ionian
5. No Hay Banda...
6. Dreamy Town
7. Love In Hyperspace (part 1)
8. Meditation On Moon`s Reflection

22.11.2019
22 ноября 2019