Ezkaton видає перші сингли з майбутнього альбому

Напередодні альбому "Synaesthesis Monologue", що вийде в серпні, блек-метал проєкт Ezkaton представляє два нових сингли. Ті позначають дві полярні частини майбутнього лонплею.

Перша з двох доступних нині композицій, "Veil of Twilight Shroud", є вступом до альбому й була написана ще до виходу попереднього альбому гурту "To Those Who Fell" (2023). Стосовно другої "Synaesthesis Monologue", її можна вважати другим початком альбому, оскільки вона знаменує різку стильову зміну в ньому.

Роман, засновник Ezkaton, почав підготовку цього альбому в 2022, а продовжити її йому вдалося лише коли він оговтався від факту повномасштабного вторгнення росії. Це ж уплинуло на характер треків.

"Альбом вийшов різножанровим і всі мені казали, що це великий ризик випускати такі різні треки під одним альбомом. Але, я вважаю, це концептуально правильно й логічно, адже композиції писав підряд і в альбомі вони саме в такому порядку, як і були записані", – ділиться Роман із Неформатом.

Також жанровий поворот пов'язаний із недавнім захопленням музиканта думом на противагу блек-металу, як було раніше.

Розворушена війною травма від утрати рідного брата на війні ж у 2015 році стала додатковим емоційним навантаженням на Романа й визначила ліричний напрямок композицій. Ці ж переживання, за словами Романа, пронизують увесь альбом. Але не лише.

"У кількох словах, очікувати варто на журбу й емоції, які змінювалися з загибеллю брата та вторгненням московії. Першою чергою, я завжди намагаюся відобразити власний стан у кожній пісні, яку пишу, і дуже надіюся, що слухач також це відчуває", – додає Роман.

Анонсований альбом музиканта вийде вже 19 серпня. Також він буде доступний на дисках японського лейблу Maa Production.

Ezkaton – здолбунівський блек-метал проєкт, який заснував музикант Роман Сапожніков у 2018 році. Згодом до нього також приєднався вокаліст Геннадій Ковріжних. Із тих пір гурт видав три повноформатники, співпрацював із закордонними лейблами та деякими українськими музикантами. Зокрема в живих виступах гурту брали участь Сергій Jotunhammer (Крода, 1914, Морк Тре) на басу та Ілля Lycane (Полинове Поле, Paganland, Atra Mors) за ударними.

Ezkaton у мережі:

https://www.facebook.com/ezkaton.band/
https://www.instagram.com/ezkaton_official/

Фото обкладинки – Instagram