Український відбір Wacken Metal Battle оголосив двох перших учасників

20 квітня у столичному клубі Volume відбудеться змагання серед шести metal та hard rock гуртів за можливість уже вп'яте представляти Україну на найбільшому світовому конкурсі W:O:A Metal Battle, що проходить в рамках фестивалю Wacken Open Air.

Переможець Wacken Metal Battle Ukraine перейде до Інтернаціонального Фіналу на Wacken Open Air, де змагатиметься з десятками метал-гуртів зі всього світу. Наразі вже відомі імена двох перших учасників. 

Київський гурт Scarleth — це melodic/modern metal з жіночим вокалом. Минулоріч команда випустила сингл "К​о​л​и П​р​и​й​д​е Д​е​н​ь", а також спільний трек з гітаристом Within Temptation. Загалом же на рахунку гурту три повноформатні альбоми. Окрім того, як йдеться у пресрелізі, Scarleth мали сотні живих виступів, а також виступали на численних фестивалях, де зокрема ділили сцену з такими командами як Blind Guardian, Rage, Ensiferum, Rotting Christ, Leaves 'Eyes, Kalmah, Cemetery Of Scream, Atrocity. 

Другі анонсовані учасники змагання — кропивницький Melodic Death Metal гурт Last Wander. З 2009 по 2015 роки музиканти творили під назвою Darkness Wish Angels. На їхньому рахунку вже під новою назвою — однойменний альбом "Last Wander", випущений у 2022-му, а також кілька синглів і кліпів.  Зараз музиканти працюють над новим матеріалом для майбутнього альбому, а також анонсували великий березневий тур з двогодинним триб'ют-шоу гурту Rammstein. 

Слідкувати за учасниками відбору та придбати квитки на український фінал можна за цим посиланням. Традиційно, у заході  також братиме участь спеціальний гість, якого організатори оголосять дещо згодом.

Wacken Open Air проводиться з 1990 року у селищі Вакен, звідки походить назва фестивалю. Ідея створення фестивалю належить Томасу Йенсену і Холгеру Хюбнеру.

Wacken Metal Battle стартував у 2003 році. З того часу, цей конкурс об'єднує на Wacken Open Air метал-сцену усього світу. На цей момент, до конкурсу приєдналися понад 40 країн. Канада, Мексика, Болгарія, Китай, Японія, США та багато інших увійшли до цієї всесвітньої мережі, щоб вибрати один, найкращий гурт, який буде представляти сцену їхньої країни на міжнародному фінальному турі Wacken Open Air у Німеччині.

Нагадаємо, що до повномасштабного вторгнення, у 2020 році, переможцем конкурсу став гурт Eye Tea, який, однак, через пандемію зміг виступити на міжнародному фіналі лише 2022 року. До того серед переможців були Чумацький шлях, а також Motanka, які згодом отримали друге місце у світовому фіналі W:O:A Metal Battle і підписали контракт з лейблом Napalm Records. Водночас останніми переможцями відбору 2023-го були харків'яни 0 %Mercury. Гурт все ж зміг вибратися на міжнародний фінал попри політику Мінкульту, де й здобув третє місце. Про цю поїздку команда розповідала у нашому інтерв'ю. 

Wacken Metal Battle Ukraine у соцмережах:

http://www.metal-battle.com.ua
https://www.facebook.com/WMBUkraine.official
https://www.instagram.com/WMBUkraine.official
https://www.youtube.com/@WMBUkraine.official