Neformat анонсує другу музичну конференцію

16 березня у Києві Неформат проведе вже другу музичну конференцію "Neformat Music Unity", спрямовану на потреби та інтереси представників вітчизняного музичного андеграунду та інді-сцени.

"Завершився другий рік повномасштабної війни, і поки на сході та півдні нашої країни точаться запеклі бої, а ракети летять у мирні міста по всій країні, останні, попри все, квітнуть культурним відродженням, а кількість нової музики б’є всі можливі рекорди. Водночас для України це доволі турбулентний час, де стирається грань між альбомами та мініальбомами, межі жанрів усе більше розмиваються і формуються перші паростки більш різноманітної та здорової музичної індустрії з активним концертним життям, професійними букінгами та різноманітними лейблами в ніші інді-музики та, звісно, металу, у широкому його трактуванні. Наша мета — зафіксувати цей момент в історії, обговорити його та знайти спосіб зберегти та примножити подібні успіхи як в умовах війни, так і після нашої перемоги", — Ярина Денисюк, головна редакторка Неформату.

Цьогоріч у рамках нашого вже другого масштабного заходу, який отримав назву "Культурне будівництво", говоритимемо про різні аспекти відновлення: економічне, психологічне, інституційне. А саме:

  • Дискусія I. "Особливості та труднощі розбудови метал-індустрії в Україні". (Модераторка — Ярина Денисюк, спікери — Хель Богданова (Ignea), Павло Крюков (Schizogen), Ярослав Майстренков (ERAI)
  • Лекція "Вихід сектору з тіні. Юридичні поради для легалізації музичної творчості" від Андрія Удовиченка
  • Дискусія II "Благодійні івенти під час війни: повернення турів і фестивалів" (Модераторка — Ксенія Янус, спікери — Лєна Елфі (0 %Mercury), Юрій Базака (kontrabass promo), Володимир Пасяка (Faine Events)
  • Дискусія III "Музика як інструмент внутрішнього відновлення" (Модераторка — Аліна Плеська, спікери — Антон Слєпаков (warнякання), Андрій Печаткін (White Ward), доповнюється)

Докладний розклад та опис усіх блоків конференції ви знайдете за цим посиланням. 

Конференція відбудеться 16 березня. Окрім актуальних дискусій, відвідувачі також матимуть достатньо часу для приємних знайомств і обговорення почутого в приємній атмосфері клубу The Crown (Київ, Сагайдачного 10). Також усі охочі зможуть долучитися до онлайн-трансляції заходу.

Участь у конференції безкоштовна. Зареєструватися можна за посиланнями:

хочу бути у The Crown 16 березня (реєстрація триває до 29.02 включно) 
хочу послухати вас онлайн (реєстрація триває до 14.03 включно) 

Кількість місць у клубі обмежена, тож 1–3 березня ми розішлемо підтвердження всім відібраним офлайн-учасникам.

Усі зареєстровані онлайн-учасники отримають посилання на пряму трансляцію конференції, доступ до закритого Телеграм-чату з іншими учасниками заходу, лінк на базу даних із корисними контактами представників українського музичного ринку та шанс виграти мерч Неформату.

Neformat Music Unity — це перша в Україні музична конференція, спрямована на потреби та інтереси представників вітчизняного музичного андеграунду та інді-сцени. Це майданчик для знайомства, обміну досвідом та обговорення нагальних проблем сфери для тих, хто зацікавлений у стабільному розвитку української музичної культури. Вперше таку конференцію редакція Неформату провела у 2023 році. 

Проєкт "Neformat Music Unity: Культурне будівництво" реалізується ГО "Неформат Україна", та співфінансується програмою ZMINA: Rebuilding, створеною за підтримки Європейського Союзу в рамках спеціального конкурсу заявок на підтримку українських переселенців та українського культурного і креативного секторів, за підтримки МБФ "ІЗОЛЯЦІЯ", Trans Europe Halles та Malý Berlín.