Триває прийом заявок на Wacken Metal Battle Ukraine 2024

20 квітня у столичному клубі Volume відбудеться змагання серед metal та hard rock гуртів за можливість уже вп'яте представляти Україну на найбільшому світовому конкурсі W:O:A Metal Battle, що проходить в рамках фестивалю Wacken Open Air.

Переможець W:O:A Metal Battle Ukraine перейде до Інтернаціонального Фіналу на Wacken Open Air, де змагатиметься з десятками метал-гуртів зі всього світу. 

Нагадаємо, що до повномасштабного вторгнення, у 2020 році, переможцем конкурсу став гурт Eye Tea, який, однак, через пандемію зміг виступити на міжнародному фіналі лише 2022 року. До того серед переможців були Чумацький шлях, а також Motanka, які згодом отримали друге місце у світовому фіналі W:O:A Metal Battle і підписали контракт з лейблом Napalm Records.

Водночас останніми переможцями відбору 2023-го були харків'яни 0 %Mercury. Гурт все ж зміг вибратися на міжнародний фінал попри політику Мінкульту, де й здобув третє місце. Про цю поїздку команда розповідала у нашому інтерв'ю. 

Досі триває збір заявок від усіх охочих українських метал-гуртів, які відповідають заявленим жанровим рамкам конкурсу:

  • не бути підписаними на лейбл та не планувати цього найближчим часом
  • мати сет з власних пісень тривалістю пів години
  • не бути переможцем минулих національних або міжнародних змагань. 

Серед них організатори відберуть шість команд, які змагатимуться за участь у світовому фіналі. Заповнити заявку ви можете тут.

Традиційно, у заході братиме участь спеціальний гість, якого організатори оголосять дещо згодом.

Слідкувати за учасниками відбору та придбати квитки на український фінал можна за цим посиланням.

Wacken Open Air проводиться з 1990 року у селищі Вакен, звідки походить назва фестивалю. Ідея створення фестивалю належить Томасу Йенсену і Холгеру Хюбнеру.

Wacken Metal Battle стартував у 2003 році. З того часу, цей конкурс об'єднує на Wacken Open Air метал-сцену усього світу. На цей момент, до конкурсу приєдналися понад 40 країн. Канада, Мексика, Болгарія, Китай, Японія, США та багато інших увійшли до цієї всесвітньої мережі, щоб вибрати один, найкращий гурт, який буде представляти сцену їхньої країни на міжнародному фінальному турі Wacken Open Air у Німеччині.

W:O:A Metal Battle у соцмережах:

http://www.metal-battle.com.ua
https://www.facebook.com/metalbattleukraine
https://www.instagram.com/metalbattleua/
https://www.youtube.com/@metalbattleukraine2023