Ігор Ялівець презентує другий сольний повнформатник

Дніпровський композитор, музикант, саундартист, співзасновник гуртів Gamardah Fungus та Submatukana, Ігор Ялівець у листопаді презентував свій новий сольний альбом "Etudes". 

"Etudes" – це рефлексія на життя під час війни. Але рефлексія не стільки у вигляді пігулки для підйому бойового духу, а більше у вигляді антидота, сердечних ліків, заспокійливого для душі", – йдеться у пресрелізі. 

Для Ігоря Ялівця це вже другий сольний повноформатник. Його музикант записував протягом 20 місяців на домашній студії під час війни в Україні. Весь матеріал записаний виключно за допомогою модульних єврорек синтезаторів без додавання зовнішніх ефектів, комп’ютерної обробки звуку та інших засобів.

"Головною технічною ідеєю було дотримання формули "less is more". Таким чином альбом вийшов максимально мінімалістичним і прямолінійно щирим", – додає музикант у пресрелізі.

Обкладинку для альбому Ігор також намалював самостійно, і вона є відсилкою до його улюблених художників абстракціоністів. За її допомогою автор намагався підкреслити оптимістичність музики на альбомі та образно показати, що "за чорними смугами життя, за зброєю, ґратами, війною, болем та спустошенням завжди сходить нове сонце надії, рівноваги, миру та кохання".

Ігор Ялівець про створення альбому 

"Etudes" вийшов за підтримки американського лейбла Whited Sepulchre Records. Він доступний у цифровій версії та на вінілових платівках. 

Ігор Ялівець – композитор і саунд артист з Дніпра, який вже понад 20 років працює з електронною музикою і медіаартом. Резидент лейблів Whited Sepulchre (США) і Polar Seas (Канада). Засновник гуртів Gamardah Fungus і Submatukana.Композиційний підхід творчості Ігоря базується на ідеях циклічності, репетативності та нашаровуванні звукових фрагментів, на взаємодії тиші й тиску, мінімалізму, ембієнту і мелодійного різномаїття. Ігор створює музику шляхом імпровізації на модульних синтезаторах із широким використанням генеративних алгоритмів, адитивного і гранулярного синтезу, еквалізації й семплування.

Перший сольний альбом "Still Life" Ігор випустив у 2021 році, а до моменту виходу другого активно працював над іншими своїми проєктами, різноманітними збірками тощо. 

Дізнатися більше про Ігоря можна тут:

https://linktr.ee/yalivec

Фото надані Ігорем Ялівцем