Earmake випускає повноформатник про закоханих астронавтів

Харківський синтвейв проєкт представляє новий повноформатний альбом "Lost Passion", що вийшов наприкінці червня за підтримки лейбла NRW Records.

Музикант написав альбом за 4 місяці, але тягнув з ним півтора року, адже період повномасштабного вторгнення видався для Віталія Чиса, засновника проєкту, непростим. За цей час харківський музикант тричі змінював місце проживання і досі не знає, коли зможе повернутися до рідного міста. 

"Наприкінці квітня 2022 року розпочалися складні переїзди, які назавжди змінили моє життя. Я втратив студію, дім, апаратуру, облаштовану під запис кімнату. Маючи з собою лише комп'ютер і навушники, я поїхав у центральну частину України на наступні півтора року.

Через зміну обстановки мені було дуже складно налаштуватися на свою звичну хвилю. Зі мною поряд 24/7 були мої батьки різного віку, це додавало труднощів.

Через рік перебування окрай від цивілізації та однолітків, я все ж таки налаштував себе на продовження кар'єри, адже давно не було альбому, випускати щось треба, так працює музична індустрія, ти маєш бути на слуху", – розповів у коментарі Неформату Віталій

Також слухайте реліз на стримінгах

Результатом роботи музиканта став невеликий мініальбом, про який трохи згодом, та повноформатник "Lost Passion". За задумом, це трагічна історія кохання двох космонавтів з майбутнього, які все життя шукали любов, виконуючи небезпечні місії знову і знову. Зрештою вони знайшли одне одного, але ця пристрасть і зустріч – остання, адже через вибух планети парі загрожує смерть.

З технічної точки зору це добре спланована робота. Автор свідомо задумав її як певну солянку жанрів, аби розворушити своїх фанів. 

"Я вирішив завершити трилогію космосаги "Cosmic Hero", бо розумів, що чим далі, тим складніше дивувати, і мене може спіткати доля відносного успіху гри "Mass Effect Andromeda", яка є натхненням №1 для мене. Трилогія була ок, але "Андромеда" вийшла спірною.

Я розумів, що потрібна різного характеру музика, щоб якомога більше різних людей знайшли щось своє. За референс взяв свій альбом "Parallels" 2019 року. Там був і дарксинт, і спейс, і дрімвейв. У результаті, "Lost Passion" має не зовсім цілісну концепцію як трилогія "Cosmic Hero". Усередині нового альбому є спейс як і раніше, але є і summerwave трек, є дрім повільний", – пояснює Віталій.

Музикант додає, що через військові дії та інфляцію на заході, цей альбом не настільки комерційно успішний, як попередні, однак звуком, створеним повністю на навушниках Beyerdynamic DT 990 pro, та колабораціями на ньому він цілком задоволений. Долучилися до цих колаборацій й українські виконавці Walras та Drew Eon. 

Анімований 3D промо-ролик до альбому "Lost Passion"

Обкладинку для "Lost Passion" робив молодий індійський художник Itzameprat, з яким Earmake добре спрацювався ще з часів попереднього повноформатника "Cosmic Hero 3" (2021). Хлопець намалював для нового лонгплею обкладинку, підготував дизайн дисків, касет, зворотного боку вінілового конверта, і навіть згенерував романтичний промо-ролик. 

"На окрему увагу заслуговує зворотний бік вінілу, де пара сидить. Всі ці моделі були у 3D, костюми взяті з альбому "Cosmic Hero 3". А файл проєкту, в якому було зроблено шолом ще у 2020 році для альбому "Cosmic Hero 2", було взято у тодішнього дизайнера з Італії Dangiuz.Тобто ми звернулися до того дизайнера, щоб він дав нам проєкт 3D версії шолома, який ми адаптували для своїх обкладинок", – розповідає Віталій.

Цікаво, що обкладинка альбому спершу мала стати артворком для мініальбому "Fire and Gold", але згодом змінила своє призначення, а травневий EP Earmake натомість отримав іншу обкладинку, згенеровану ШІ. 

"Fire and Gold"  це вокальна версія треку "Galaxy Fighter", плюс vaporwave версія

Варто також згадати, що на початках повномасштабного вторгнення, у травні 2022-го, Earmake також випустив сингл на підтримку українських воїнів – "Silence Minute".

"Трек я писав на початку квітня 2022 року буквально під обстрілами на околиці Харкова. Було дуже гучно, страшно і яскраво ночами, і мені спало на думку взяти за основу метроном з хвилини мовчання. На цій основі у його BPM я і написав трек", – розповідає Віталій.

Обкладинку до "Silence Minute" зробила художниця та дизайнерка Аліса Ужасная, яка отримала визнання після серії робіт з "котиками-захисниками".

Тут ви можете роздивитися арти, згадані у матеріалі 

Віталій зізнається, що йому доволі складно адаптуватися до нових реалій, тож, у планах наразі два пункти — не вигоріти та продовжити власний саморозвиток. 

"Чим далі, тим важче тримати рівень, якого досяг, і ще складніше — вдосконалюватися, шукати натхнення. Але я бачу багато прекрасних відгуків, я бачу в коментарях, як мене буквально обожнюють і називають найкращим, я бачу, як моя музика допомагає справлятися деяким людям зі своїми психічними розладами, я бачу, що затребуваний в ігровій та кіно індустрії. Чи це не привід не кидати те, чим я займаюся понад 10 років? Вперта праця дозволила мені здобути успіх у своїй справі і підписати контракт з NewRetroWave у 2019 році, і я постараюся тримати цей рівень і надалі", – насамкінець зазначає музикант.

Earmake – синтвейв проєкт, який заснував харківський музикант Віталій Чис у 2014 році. Того ж року він випустив дебютний повноформатний альбом "Sunset Dream". Натхнення музикант знаходить у фільмах 80-х, особливих VHS записах та американських міських пейзажах. Релізи проєкту виходили на лейблах 30th Floor Records, Future City Records, Future 80s Records, NewRetroWave.

Earmake у мережі:

https://www.instagram.com/earmakeofficial/
https://soundcloud.com/earmake
https://www.facebook.com/earmakeofficial
https://earmake.bandcamp.com

Фото та зображення надані музикантом