I-Human завершив свій цикл синглів

Нещодавно неокласичний проєкт I-Human видав трек "Escapist". Це заключний із серії синглів, започаткованої в грудні 2022 року.

Над цією музикою, як і раніше, працював маріупольський композитор Данило. Він зупинився на такому форматі видання, оскільки сприймав кожну з 6 композицій окремою від інших, і хотів це унаочнити в такий спосіб. Водночас, спільні риси в них є.

"Головним було зробити кожен трек унікальним за звуком і більш специфічним за особливостями, тому в мене одразу виникла ідея створити окремі обкладинки для кожного з них. Але, думаю, [треки] поєднані "духом нового часу". Відкрившись новій музиці, я захотів випробувати ще більше новенького, і в мастерингу також. Якість та насиченість в останніх треках стала набагато кращою", – розповідає Данило Неформату.

Що стосується назв, то перші три композиції виконавець назвав відповідно до відчуттів, які вони в нього викликали.

Серед згаданих особливостей, якими виконавець хотів розмежувати звучання треків, є оригінальний у кожному випадку драм-сет.

"У першому [драм-сет] звичайний, але з вайбовим ритмом, у другому я додав свій улюблений бластбіт, у третьому – ембієнтовий біт, четвертий взагалі має джазовий вайб, і саме з цього треку я почав знайомство с модерновим джазом, а потім поринув у класичний, а п’ятий то такий собі lo-fi-біт, мій закритий гештальт", – додає Данило.

Зокрема йдеться про трек "Maverick", який музикант вважає білою вороною цього релізу.

"Трек "Maverick" повністю відповідає своїй назві, як і джаз, який я слухав коли писав його. Не той джаз, який транслюється, наприклад, в ютуб-підбірках або десь на фоні в магазинчиках і закладах. А живий, емоційний, неймовірно динамічний. Не впевнений, що в мене вийшло так, як я описав, але я намагався".

У травневому синглі "Solipsist" виконавець намагався музично передати саму ідею соліпсизму, а в "Escapist" він побачив яскраве відображення свого "я".

Протягом всього шляху підготовки музики Данилу допомагали Людмила Незнахіна і Павло Олейнік, які візуалізували його ідеї. Також до процесу долучився аніматор проєкту Теймур Бзікадзе.

I-Human – музично-анімаційний проєкт із Маріуполя. Музику в жанрі неокласика для проєкту пише виконавець Данило, а інші учасники формації, Люда, Діма, Паша і Теймур, відповідають за візуальну складову.

I-Human у мережі:

https://www.facebook.com/I-Human-104641834681655
https://www.instagram.com/ihuman.official