benkart видали свій перший сингл

Минулого тижня постхардкор-гурт benkart дебютував із синглом "stop". Музиканти написали його, коли майже таким самим складом грали в іншому проєкті.

Основна ідея композиції виникла на джемі, ще до повномасштабного вторгнення, і згодом учасники гурту надали їй чітких обрисів. Оскільки виконавці тривалий час грають разом, музика benkart для них – спроба зробити ребрендинг і переглянути свої сталі підходи.

"Я награв риф, який складався з 3 нот, а Влас, наш вокаліст, почав співати під нього щось, що закінчувалося словом "стоп". Нам усім це сподобалося, ми потім трохи змінили структуру пісні, але головні ідея й фішка залишились, як і назва", – згадує Микита, гітарист гурту, для Неформату.

Звів музику Влас, але за участі всіх учасників benkart.

Лірику пісні музиканти писали теж разом – кожен додав від себе по кілька слів. У результаті текст зосереджується на стані втоми, яку, однак, доводиться постійно долати.

"Насправді концепт з’явився саме через це слово "стоп". Ми від нього відштовхнулися, наклали наші думки і спробували описати емоції, які нас, та і багатьох українців, переслідують дуже часто. Коли ти не спав місяць через те, що кожну ніч тривога й обстріли, тобі справді хочеться просто сказати "стоп". Навіть якщо ти розумієш, що зупинятися не можна, і треба битися", – додає Микита.

За словами музикантів, тепер у них на черзі ще кілька пісень, над якими вони продовжують працювати. На меті – видати їх уже цього літа, проте вони надто не поспішають.

benkart – одеський постхардкор гурт. Їхній перший реліз відбувся влітку 2023 року. Наразі в дискографії гурту один сингл.

benkart у мережі:

https://www.instagram.com/benkarttt/

Фото обкладинки – надали виконавці