TUNGU створив альбом спільно з музикантами-імпровізаторами

Нещодавно експериментальний проєкт TUNGU видав альбом "Predictability Failure". Усі треки на ньому виконавець написав разом із авангардними музикантами з усього світу.

Сергій Сенчук, автор музики TUNGU, працював над цим альбомом упродовж 2020-2022 років. За його словами, більша частка роботи припала на період коронавірусу.

"Перший трек ми зробили разом із японською вокалісткою Aya Ogawa. Я запропонував їй колаборацію і це спрацювало. Після цього від мене послідували й інші пропозиції музикантам, яких я ціную і, власне, на яких усе тримається", – розповідає Сергій Неформату.

Зокрема йдеться про таких виконавців, як-от Eric Normand, Bonnie Kane, Stefan Strasser, Amy Denio, Yumiko Yoshimoto, Роман Реп’ях, Darren Johnston, Charlotte Keeffe, Олександр Аввакумов й інших.

Цією музикою і цим підходом Сергій хотів розсунути уявні межі, які стримують музикантів від подібних експериментів.

"[Я хотів] розгрому цього псевдобар'єру, який чомусь заважає багатьом нашим музикантам ділитися своїми музичними напрацюваннями зі значущими постатями новаторства. Це працює – музиканти відкриті до діалогу й співпраці. Бажання робити те, у що ти віриш – ось що головне", – додає виконавець.

Сам процес роботи над альбомом проходив так, що музиканти обмінювалися своїми записами в різному порядку й доповнювали напрацювання одне одного, як вони це бачили.

"Іноді мені надсилали імровізацію, я додавав своїх рис, а потім ми все затверджували, а іноді навпаки – я надсилав свій трек і очікував на фінішний продукт".

Фізичний реліз альбому відбувся на дисках італійського лейблу Alma De Nieto.

TUNGU – експериментальний проєкт, який заснував чернігівський музикант Сергій Сенчук у 2014 році. Його метою від самого початку є створення абстрактної музики. Наразі в його дискографії чотири повноформатних альбоми.

Фото обкладинки – надав виконавець