Svitovamora видає альбом ніжного ембієнту

Днями ембієнт-проєкт Svitovamora оприлюднив альбом "Kathreftis". Він позначає новий цикл у творчості формації.

Олександр, автор музики проєкту, почав працювати над цими композиціями в середині 2022 року. Хоча тоді йому не вдалося довести їх до кінцевої форми, їхній час невдовзі таки прийшов.

"Рік у мене був темний настрій – країна переживає війну, усі люди живуть з цими думками. Але не так давно я почав робити новий матеріал і зрозумів, відчув, що давно немає балансу, і, щоб його відновити всередині себе, я почав працювати над своєю новою музикою. Бо відчуваю як вона "виходить" з мене", – розповідає Олександр Неформату.

Ця зміна в сприйнятті виконавця породила ще 64 композиції, які він поступово видаватиме. До цього альбому ввійшли три з них, об’єднані під грецьким словом "kathreftis", що перекладається як "дзеркало".

Оскільки Олександр часто подорожує зі своїм диктофоном, він залучив власні записи оточення до однієї з композицій.

"Технічно це реалізація нового для мене підходу до виконання й написання музики. І це звучить дуже неочікувано гарно для мене і, судячи з перших відгуків, для слухача так само", – додає музикант.

Обкладинкою альбому стало фото, яке Олександр зробив 4 роки тому на аналогову камеру. За його словами, це ціла серія з 10 плівок, які він одного разу збирається всім показати.

Svitovamora – сольний ембієнт/дарк-ембієнт проєкт, який заснував електронний виконавець Олександр Гладун, який. Кожний альбом цього проєкту це історія "з маленьких темних пригод". У дискографії виконавця нині кілька альбомів, ЕР й один сингл. 

Svitovamora в мережі:

https://www.facebook.com/DUNAEWSKY69

Фото обкладинки – надав виконавець