Tides Befall видали перший ЕР

Днями металкор-гурт Tides Befall випустив перший мініальбом – "Malebolge". Реліз відбувся на українському лейблі Venona Records.

Виконавці почали працювати над цим ЕР невдовзі після заснування гурту, а початок його запису сягає 2018 року. У результаті запис і мастеринг мініальбому виконав Іван Харитончик на київській Kaska Studio.

"Гурт Tides Befall створили в 2017 році наш гітарист Дмитро Столяр і вокаліст Алекс Бретман (Guerilla Noir). Також Дмитро залучив [до гурту] Ярослава з минулих проєктів для другої гітари, барабанщика Сергія, чию роботу можна почути на записі, та басиста Сергія Сохрякова з гурту Morphine Suffering. Як це завжди буває – ніщо не вічне, тож через деякий час басист і барабанщик покинули гурт із особистих причин, а ми шукали нової крові", – зазначають виконавці в пресрелізі.

Ці й інші перепони затримали вихід мініальбому. Однак гурт набув нового складу, із яким нині продовжує діяльність: новим ударником колективу став Дмитро Цирень (Disdjointed, Synopsis), а басистом – Алекс Чуб (Dysphoria, Cthulhu Rise).

Концептуально виконавці пов’язали свій мініальбом із серією коміксів "SpawnТодда Макфарлейна, яка, власне, і надихнула їх на цю музику.

"Алекс написав текст для пісні "I Am the Smoke", яка згодом майже ідеально лягла на музику Дмитра. Так народилася ідея зробити реліз, який розповість історію першого тому Макфарлейна, але абстрактно, щоб не використовувати конкретних персонажів. Ми хотіли передати всю темну атмосферу першоджерела й додати своє бачення та роздуми про це", – кажуть музиканти.

Також гурт видав лірик-відео на згадану композицію.

Tides Befall – металкор-гурт, заснований у 2017 році в Києві. Наразі в дискографії музикантів дебютний ЕР "Malebolge" (2023).

Tides Befall у мережі:

https://www.instagram.com/tidesbefall/
https://www.facebook.com/TidesBefallBand

Фото обкладинки – Slippy Inc