Олексій Мельничук (Detali, Потужняк) про культурне життя Івано-Франківська. Neformat podcast

Олексій Мельничук, активний культурний діяч з Івано-Франківська, у новому подкасті розповідає про особливості музичного життя міста до та під час повномасштабної війни. 

Також подкаст доступний у форматі аудіо на різних платформах 

Олексій Мельничук — комунікаційник та івент-менеджер електронної спільноти Detali, один з організаторів серії андеграундних концертів Потужняк, (а в минулому один із засновників панк-лейблa .aorte), а ще співзасновник благодійного фонду "Порт Франківськ".

У розмові з Неформатом Олексій розповів, чим живе франківський андеграунд та електронна сцена зараз, чому місцевим думерам тяжко даються концерти, як місцеві ініціативи намагаються створити привабливу локацію під свої івенти та який менталітет слід поділяти, аби стати частиною франківської культурної тусовки.

Олексій зазначає, що проводити івенти в Івано-Франківську можна та потрібно, оскільки запит на українську культуру з початку війни тільки зріс, у місті стало більше молоді, приїхали люди з інших міст, де звикли бачити живе культурне життя. І робити це, за його словами, реально навіть з урахуванням комендантської години. Але є нюанс. 

"Майже всі тури, які відбуваються зараз в Україні, Івано-Франківськ оминають, бо тут просто нема де зробити подію. Якби було музичне місце, клуб, то точно не мав би тільки електронний напрям, ним би користувалося значно більше людей, це і рок-музика, і хіп-хоп та інші. Дивлячись на досвід Львова, як багато там зараз відбувається подій від людей з інших міст, я впевнений, що Івано-Франківськ чекала б та сама доля", — розмірковує Олексій Мельничук.

З подкасту ви дізнаєтеся більше про здобутки та труднощі в культурному житті місцевого андеграунду, про молодих франківських "думерів" і їхні пригоди та про локальну культуру загалом. А почитати докладно про багату електронну сцену міста, що, однак, ніяк не розживеться стабільним приміщенням під свої івенти, зможете у статті "Між гаражем і заводом" видання post impreza. Її для наших франківських колег написала дописувачка Неформату Христина Шкірка.