The Best Ukrainian Metal Act визначили переможців 2022 року

Премія The Best Ukrainian Metal Act цієї суботи відбулася в Києві та визначила переможців у трьох номінаціях за 2022 рік. 

Кращим метал-альбомом 2022 року, за версією The Best Ukrainian Metal Act, визнано постблековий White Ward - False Light. У шортлисті окрім нього також фігурували минулорічні релізи Drudkh, Кат, Reabilitator, Sidus Atrum і Space Of Variations. 

І хоча металкорщикам Space Of Variations не вдалося отримати нагороду за альбом, їхній однойменний кліп "IMAGO" став найкращим метал-відео 2022 року, за версією The Best Ukrainian Metal Act, обійшовши їхній же трек "Someone Else", а також відеороботи ERAI, Fitz Roy, IGNEA  та The Nietzsche. 

 

Нагадаємо, що дві попередні номінації визначаються професійним жюрі заздалегідь, і самим гуртам навіть не обов'язково бути присутніми під час оголошення їхньої перемоги. А от звання найкращого метал-гурту року можна отримати лише виступивши на премії та здобувши найбільшу кількість голосів присутніх відвідувачів. Цьогоріч у премії були два склади номінантів. Після оголошення гурту Skinhate як спеціального гостя та подальшого скандалу п'ять команд від участі відмовилися (True Tough, Harmata, BLIND8, FarInHate, Nora Plan, Отець і Fitz Roy), але премія швидко знайшла їм заміну.

Отож, у фіналі залишилися Harmata та FarInHate з першого складу, а ще додалися Katana (Хмельницький), YAD (Львів), Scarleth (Київ) та The Emergent (Вінниця). Найкращим метал-гуртом року відвідувачі визначили колектив Harmata. Це київський гурт, який у 2022-му видав сингл "Time2Kill" та давав благодійні концерти Україною.. Їхню творчість загалом можна описати як альтернативний рок.

"Якось так, несподівано для нас самих, ми вчора ввечері стали кращим метал-гуртом України за версією The Best Ukrainian Metal Act
Для нас, гурту, який ніколи не планував грати метал, отримати першу премію на цьому почесному конкурсі — це, бляха, багато емоцій.. Дуже, бляха, багато емоцій! Те, що сталося вчора, це, насправді — перемога української музики. Перемогли всі, хто вчора був в цій залі. Ми всі — одне ціле", - написав колектив Harmata після перемоги на своїй офіційній сторінці. 

Останній відеоролик гурту на цей момент, вийшов рік тому

Найкращі українські метал і не тільки альбоми, за версією Неформату, ви знайдете за цим посиланням

The Best Ukrainian Metal Act – єдина українська метал-премія, що діє з 2013 року. Володарями звання найкращого українського метал-гурту у попередні роки ставали: Jinjer (2013, 2016), Morphine Suffering (2014), Space Of Variations (2015, 2017), Velikhan (2018), Motanka (2019), Ignea (2020), Sick Solution (2021). Частина переможців є підписантами австрійського лейбла Napalm Records. Окрім того, на премії визначають найкращий український метал-альбом року, та, відповідно, метал-кліп.

The BUMA в мережі:

https://www.facebook.com/bestukrainianmetalact
https://www.instagram.com/bestmetalact.ua/