The Best Ukrainian Metal Act оголосили усіх нових номінантів

Після того як п'ять гуртів відмовилися від участі у премії The Best Ukrainian Metal Act, та знайшла їм заміну та оголосила нових учасників конкурсу.

Нагадаємо, що з оригінального складу — True Tough, Harmata, BLIND8, FarInHate, Nora Plan, Отець і Fitz Roy — залишилися лише дві команди, решта ж відмовилися виступати після скандалу через анонс спеціального гостя, гурту Skinhate

Отож, з оригінальних учасників за премію The Best Ukrainian Metal Act цьогоріч змагатимуться колективи Harmata та FarInHate

Harmata — це київський гурт, який у 2022-му видав сингл "Time2Kill" та давав благодійні концерти Україною. Музиканти самі жартують, що не вважають себе метал-гуртом, але вирішили прийняти виклик та позмагатися за це звання. Їхню творчість загалом можна описати як альтернативний рок, але той же минулорічний сингл має помітно важче звучання. 

Рівненський FarInHate грає металкор. Попри те, що один з учасників служить в ЗСУ, музиканти видали чотири сингли впродовж року. До речі, спільно з Harmata та колективом Dash ці хлопці у березні вирушать в український ТУР БО ТУР.

Новими номінантами конкурсу стали гурти Katana (Хмельницький), YAD (Львів), Scarleth (Київ) та The Emergent (Вінниця). А ще The Best Ukrainian Metal Act анонсували другого спеціального гостя — київський дум / дез метал гурт Te Deum, що після багаторічної перерви повернувся з третім повноформатним альбомом "Reflexia", який наша редакція внесла до переліку найкращих релізів 22-го року. 

Хмельниччани Katana цьогоріч активно збирали кошти на ЗСУ благодійними концертами та іншими акціями, а їхня дискографія у 2022-му поповнилася єдиним синглом та кліпом — "Твори". Дебютний і поки єдиний альбом "Ворог" гурт випустив у 21-му. Творчість гурту  можна описати як ню-метал. 

 

YAD — це львівський металкор гурт. У грудні в хлопців також вийшов сингл — "333 (гімн артилериста)", але на відміну від деяких колег вони ще можуть похвалитися виходом дебютного альбому "День ніч". Колектив також дуже активно виступав протягом року на різноманітних благодійних івентах. 

Київський гурт Scarleth — це melodic/modern metal гурт з жіночим вокалом. У січні команда випустили спільний трек з гітаристом  Within Temptation, і це єдиний їхній реліз за рік. Водночас, як і колеги, Scarleth дуже активно давали благодійні концерти протягом року. 

 

The Emergent, ню-метал гурт з Вінниці, у 2022-му випустив два сингли, і буквально днями у команди вийшла ще одна нова пісня з Віктором Новосьоловим (АННА). Хлопці теж мали благодійні виступи, хоча дещо рідше, ніж їхні конкуренти, оскільки драмер гурту був на передовій. А ще The Emergent стали учасниками нашої з проєктом "МАПА" благодійної збірки. 

 

Визначення переможця відбудеться вже цього тижня, 21 січня у Bel Etage. Нагадаємо, що саме відвідувачі матимуть змогу голосувати за найкращого, на їхню думку, номінанта.

The Best Ukrainian Metal Act – єдина українська метал-премія, що діє з 2013 року. Володарями звання найкращого українського метал-гурту у попередні роки ставали: Jinjer (2013, 2016), Morphine Suffering (2014), Space Of Variations (2015, 2017), Velikhan (2018), Motanka (2019), Ignea (2020). Більша частина переможців є підписантами австрійського лейбла Napalm Records. Окрім того, на премії визначають найкращий український метал-альбом року, та, відповідно, метал-кліп.

The BUMA в мережі:

https://www.facebook.com/bestukrainianmetalact
https://www.instagram.com/bestmetalact.ua/