Celophys оспівує життя динозаврів на новому альбомі

Олександр Береговий та лейбл Robustfellow представляють п'ятий повноформатний альбом сладжевого проєкту Celophys.

Робота над цим альбомом тривала зо два роки, саме стільки часу пройшло від моменту виходу попереднього лонгплею Celophys "Fried Chordata" (2019). Засновник і єдиний учасник проєкту, черкаський музикант Олександр Береговий, зазначає, що для цього його проєкту це цілком типова динаміка. Традиційно всі інструменти музикант записав на власній домашній студії.

Альбом "Wulong", як і попередні релізи проєкту, відповідає загальній його концепції — палеонтології. Відповідно, сама назва альбому — це рід динозаврів, що існував близько 124-120 млн років тому. Деякі інші динозаври згадують і в назвах треків. 

Обкладинку для альбому намалював черкаський тату-майстер Павло Кравченко.

Варто додати, що Олександр Береговий — дуже плідний музикант. Зокрема цього року ми писали про інші його роботи, наприклад, шугейзовий мініальбом від проєкту OwlCraft. Також ви можете пошукати його проєкти Vubar (blackened death metal), Deadhead (dark dub) чи  Filthy Rich Preacher (industrial).

Celophys — черкаський сладж/дум проєкт, створений у 2012 році. Дискографія нараховує чотири повноформатні альбоми та декілька синглів. Другий альбом "Phobos Elevator" (2013) вийшов на культовому тематичному лейблі Emetic Records (Eyehategod, Buzzoven, Bongripper, Crowbar). Однак частіше гурт працює з українським лейблом Robustfellow. Гурт працює з незвичайним сетом тем, який містить палеонтологію, космос, 420 та особистий досвід. У музичному плані Celophys — це сладж з елементами дез-металу, хардкору, думу та стоунеру.

Celophys у мережі:

http://celophysdoom.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/celophysdoom