Дебютний мініальбом Floodlight вийде на лейблі Neformat Family

1 листопада двопісенний мініальбом одеського постхардкор гурту Floodlight з'явиться на стримінгах. 

Поки ж презентуємо сингл "Mud", що був записаний та зведений на одеській студії Leta Studio. Музиканти співпрацювали з Юрієм Забеліним, який і займався записом та зведенням цього EP.

Мініальбом і справді вийшов невеликим, усього на дві пісні, але це все, що команда встигла зробити під час війни. Цією роботою Floodlight хотіли показати своє існування та власне бачення того, що коїться навколо. Відповідно, реліз "пронизаний емоціями та відчуттям часу, у якому ми живемо в цю хвилину".

"Війна відібрала в нас багато можливостей, зламала всі плани, але дала нам емоції та думки, які і стали основою для пісень із цього релізу. Але все це дурниці, головне, що світло перемагає темряву, і важливо зараз усім працювати на перемогу й допомагати як хто може, не залишаючись осторонь. А поспівати пісні ми ще встигнемо", — зазначає вокаліст гурту Skid.

Він же пояснює, що пісня "Mud" — про болото, яке хоче своєю гниллю залити все живе та змішати із сирістю всі кольори життя.

Варто зазначити, що гурт доволі активний наживо, а їхня перша демка вийшла ще в лютому 2021-го. Увесь цей час команда працювала над новими піснями, і всі вони навіть частково записані, але з різних причин ще не були завершені, переважно через зміни драмера. 

Обкладинка, яку оформив той же вокаліст гурту, демонструє головну емоцію релізу. Зображена на ній дівчина, вимазана грязюкою — це свобода, яку намагаються забруднити та скалічити, життя, яке хочуть вкрасти.

Floodlight — постхардкор гурт, який виник одного вечора в одному з підвалів Одеси з однієї ідеї — грати наживо музику настільки багато, наскільки це можливо. Ідея полягала в тому, щоби зібрати максимально активну команду людей, які будуть хотіти приділяти цьому значну частину свого життя, чи, як мінімум, не зволікати з можливостями.

"Із самого початку нас троє й нам це подобається. Це не було якимось концептуальним задумом, радше оптимальним збігом, і на цей момент ми не бачимо причин це змінювати", — кажуть музиканти.

Незмінними учасниками гурту на сьогодні є Bow, що грає на бас-гітарі та Skid — вокал та гітара. А от із драмером ситуація, як зазначалося вище, типово складна. Наразі, після кількох замін, це Nick, який певний час не був у складі гурту, але з яким команда записала перше демо та почала грати наживо.

Географія концертної діяльності Floodlight на цей момент досить невелика — Одеса, Київ та Львів.

"Війна надломила життя нашої країни і Floodlight не є винятком. Але як і з самого початку наша головна ціль — це грати наживо, тому ми не збираємось зупинятись", — додає Skid.

Floodlight у мережі:

https://floodlightoc.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/floodlight.oc/
https://www.facebook.com/floodlightoc