Проєкт Протидія випустив ЕР про місце людини посеред світу

Чернівецький raw/atmospheric one-man black metal проєкт презентував мініальбом "Як і до нас".



Засновник проєкту Віталій Палагнюк працював над композиціями упродовж серпня-жовтня цього року самостійно в домашніх умовах.

"Мініальбом, як і багато моєї творчості насправді розкриває трагічність людського існування посеред становлення. Приреченість на смерть, відсутність вищих орієнтирів. Це чуттєве осмислення людської екзистенції в слові та музиці. Проте, це не тільки про слабкість.

Треки "Герой буття" та "Захопливість буття" демонструють дещо споріднену смислову структуру — спочатку усвідомлення беззмістовності життя в попередніх критеріях, такий собі, ніцшеанський акт нігілізму, а згодом, у рамках треку "Герой буття" — розкриття в тексті сили та свободи, краси моменту, що приходять після скасування вічності.

"Захопливість буття" — з песимістичного викладення буття, але, у результаті, з переходом на щось інше. На подив та зачарування процесом його здійснення, як таким. Надаючи йому самосмислу, самомети. Життя має красу, бо воно є. І не через сторонню одухотвореність.

"Як і до нас" усе ж найбільш трагічний з усіх. І причому має подвійне авторське трактування. Річ у тому, що це не просто момент усвідомлення приреченості всіх потуг. Ці рядки звучать з уст такого собі українського романтичного націоналіста початку 20 століття, що зрозумів момент, швидкоплинність та беззмістовність будь-якої боротьби", — розповів у коментарі нашому виданню Віталій.

Обкладинку музикант також зробив самостійно — на ній зображена галявина біля саду в його рідному селі.

Наразі музикант накопичує матеріал для повноформатного альбому, випустити який планує до кінця року.

Протидія — чернівецький атмоблек/треш метал ван-мен-бенд, заснований у 2018 році Віталієм Палагнюком. Дискографія нараховує п’ять синглів, збірку, один повноформатний альбом та ЕР.

Протидія у мережі:

https://protydiya.bandcamp.com/

Фото для обкладинки надав засновник проєкту