Rude Riot презентували перший сингл після трирічної перерви

Київський oi!/street punk гурт випустив перший за останні три роки сингл "Поліцейське Свавілля".

Накопичення матеріалу гурт робив на репетиційці Пустельник. Записом, зведенням та мастерингом займався Дмитро Бастанов. Нагадаємо, останній студійний реліз, повноформатний альбом "Dishonor", гурт презентував три роки тому. Перерва спричинена зміною в складі:

"Насправді ми не припиняли працювати. Наш барабанщик Сушка переїхав у Марсель, тому довелося шукати нового. З цим і пов’язані затримки з написанням нового матеріалу. На щастя, довго чекати не довелось, гурт поповнила свіжа кров в обличчі Арсенія, який тоді ще навчався в школі, хоча це не заважало йому роздавати так, щоб шапки злітали. Одним словом, прокачав нашу ритм-секцію своєю важкою артилерією", — розповів у коментарі нашому виданню бас-гітарист гурту Антон.

Присвячений трек актуальній темі поліційного свавілля в Україні.

"Тема поліцейського свавілля, на превеликий жаль. не втрачає своєї актуальності. Неодноразово потрапляли в ситуації, а також були свідками, де поліціянти забували про своє основне призначення — переходили на бік тих, від кого доводиться боронитися. Перевищення повноважень, ініціація терактів для підвищення власного рейтингу, рейдерство, покриття злочинності, тиск на активістів, залякування, кришування, поновлення в органах посад тих, хто мав сидіти за ґратами, й це не повний список пунктів, яких немає в статуті правоохоронця, але які так відважно виконуються.", — додає музикант.

Наразі гурт працює над матеріалом для нового альбому.

За посиланнями ви можете ознайомитися із матеріалами, де фігурує гурт: "Євромайдан очима музикантів: 7 років потому" та "10 знакових гуртів в українському хардкорi".

Rude Riot — київський oi!/стріт-панк гурт, сформований у 2007 році. Дискографія нараховує демо-альбом, два повноформатні альбоми та два сингли. Наразі є однією із небагатьох українських стріт-панк команд, яка активно діє у рамках вітчизняної хардкор панк сцени.

Rude Riot у мережі:

https://ruderiot.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/ruderiot/
https://soundcloud.com/ruderiot