Несподіване повернення Dahau Holidays

Український постпанк/ дарквейв гурт несподівано повернувся після 4 років мовчання з новим повноформатним альбомом "Шудра".

Нагадаємо, Dahau Holidays заснували в Ужгороді переселенці з Донецька Вадим, Ксенія, Руслан та Олександр. У 2014-му вони видали перший мініальбом "Brest", що випускався на касетах ужгородським лейблом та промо-групою КРУК. Потім був невеликий реліз "Котлован" (2015), а вже у 2016-му Вадим та Ксенія переїхали до Одеси, де вирішили продовжити музичну діяльність в інших жанрах та під іншою назвою. На прощання видали безіменний альбом та провели невеликий тур Україною. За той період діяльності колектив встиг дати чимало концертів та відіграти на знакових українських фестивалях.

Згодом Вадим та Ксенія працювали над проєктами Климентово Поле та Орфос, нові альбоми яких заплановані на наступний рік. 

"Ми вирішили відродити Дахау, бо залишилося багато пісень та ідей саме для цього проєкту, на існування Климентово Поле це ніяк не вплине", — розповіла у коментарі нашому виданню учасниця Dahau Holidays Ксенія Янус. 

Вадим Олійников додає, що у команді з'явився новий учасник Сергій (басист гурту Ацефалы та лайв-учасник Сестра Хамелион), з яким музиканти здружилися на грунті любові до Sopor Aeternus та ранніх фільмів Гаспара Ное. За час роботи у Dahau Holidays останній встиг побувати там у ролях басиста, клавішника, баяніста та виконавчого продюсера.

Активна фаза запису альбому "Шудра" тривала близько двох місяців, але матеріал для нього команда збирала набагато довше. Так, за словами музикантів, "Жёлтые лампы" та "Франсуаза" були написані ще у 17 році, а "Торез" Dahau Holidays грали наживо ще у 2015-ому на Неформат фесті. Весь матеріал був записаний та зведений на потужностях Nava Records та на раптовому обладнанні репточок.

"Частину ударних партій до "Шудри" ми записали на самому початку карантину, паралельно працюючи над матеріалом для Климентово Поле. Влітку робота застопорилась, і ми повернулись знову до запису тільки, коли до нас у вересні приєднався Сергій", — додає Ксенія

Лірика на альбомі традиційно для Dahau Holidays похмура. 

"Це готичний альбом про бидло — інтелектуальну та електоральну більшість населення нашої батьківщини, до якої ми відносимо і самих себе", — зазначає Вадим.

"Надихались взаємодією з потойбічним, побутовою містикою та колективно перенесеним коронавірусом", — додає Сергій.

Обкладинку для альбому зробила дизайнерка Іра Сокур. Вона використала відзняті Ксенією фото потилиць Таїровських (ред. південний район Одеси) чоловіків, які та зняла спеціально для оформлення релізу.

Накопичення наступного альбому Dahau Holidays заплановане також на 2021-ий, а ще найближчим часом "Шудру" гурт видасть на касетах.

Dahau Holidays у мережі: 

https://dahauholidays.bandcamp.com/