Bandcamp запустив функію живих стрімів

Нещодавно сервіс для музикантів анонсував на своїй офіційній сторінці функцію Bandcamp Live, що дозволить музикантам проводити онлайн-концерти для своїх фанів, а останнім — підтримати улюблений гурт. 

Bandcamp Live простий у налаштуванні та повністю інтегрований з рештою сервісу. 

"Це має кілька переваг: ми автоматично повідомляємо ваших шанувальників, коли ви анонсуєте шоу, купити квиток легко, оскільки стільки людей вже мають рахунок у Bandcamp і збережену кредитну картку, а нові покупці стають вашими фоловерами (і мають можливість приєднатися до вашого списку розсилки). Ви також можете продемонструвати свою музику та товари поруч зі своїм потоком у віртуальній таблиці товарів. Bandcamp Live також пропонує необов’язковий чат, де ваші шанувальники можуть обговорювати шоу, а ви (або обрані вами модератори) можете спілкуватися зі своєю спільнотою. Покупки з таблиці товарів з’являються в чаті, що сприяє збільшенню продажів", -  йдеться у пресрелізі. 

Що стосується вартості такої послуги: музиканти самостійно визначають ціну квитка і така ж сума буде знята з рахунку глядача. Комісія Бендкемпу становить 10%, але знімати її сервіс буде лише після 31 березня 2021 року, надаючи таким чином гуртам певний період для тестування, а заразом і фінансову підтримку. 

"Коли пандемія ліквідувала основне джерело доходу музикантів, ми відразу ж почали розробляти шляхи допомоги артистам та лейблам Bandcamp, без яких нас не існувало б. Ми почали з Bandcamp Friday, одного дня кожного місяця, коли ми відмовляємось від своєї частки доходу, і досі вони зібрали 35 мільйонів доларів лише за 8 днів (це на додаток до 126 мільйонів доларів, які шанувальники заплатили артистам через Bandcamp з моменту початку пандемії). Bandcamp Live - це наступний крок у наших зусиллях допомогти нашій спільноті процвітати в цей шалений час. Потокове передавання ніколи не замінить досвід персональних виступів, але ми вважаємо, що це забезпечить артистів потужним інструментом для зв’язку зі своїми шанувальниками як зараз, так і коли Ковід мине, і ми всі знову насолоджуватимемось магією живої музики", - зазначає сервіс.

Дізнатися більше про Bandcamp Live можна тут. 

Нагадаємо, ми писали детальну статтю про те, як найефективніше організувати онлайн-концерт.