The Black Sea повернулися з новим мініальбомом

Дніпровський atmospheric black metal гурт через три роки з моменту виходу дебютного повноформатника випустив новий мініальбом "Згасає". 

Детальніше про реліз нам розповіли гітарист і вокаліст Єгор та ударник Артур.

— Як ви записували цей мініальбом? 

— Кожен запис — це для нас новий експіріенс, але ми не припиняли займатись музикою, тому за три роки ми здобули певні нові знання в саунді. В цілому, ми задоволені результатом запису, звучання, на наш погляд, вийшло дуже непогане. Реліз почали створювати на початку 2020, а наприкінці літа вже почали запис.

— Чи є у цього EP якась концепція?

— У нас не було конкретної цілі чи концепції нового матеріалу. Впродовж трьох років з'являлись певні ідеї, ми їх просто накопичували. Тим пачє, The Black Sea — це тріо, а один учасник гурту перебував певний час за кордоном, його повернення стало приводом зібрати докупи усі ідеї та створити новий матеріал. Джерелом натхнення для нас завжди був внутрішній катарсис, мабуть, тому більшість мелодій народжуються по черзі одна від одної в певний проміжок часу. Щодо лірики, то вона цілком присвячена депресії та боротьбі з нею.

— Хто робив обкладинку? 

— Обкладинку малювала художниця Світлана Ширкова. Її концепція проста — це море в різних кольорах від релізу до релізу.

— Які подальші творчі плани?

— Наразі в нас є певна ідея концепції нового матеріалу, але, у нашому випадку, музика — це річ непередбачувана, тому вийде, як вийде.

 

The Black Sea — це дніпровський atmospheric black metal гурт, що розпочав свою діяльність у 2011 році. На рахунку тріо дебютний альбом та крайній EP. Головним натхненням учасники називають, з одного боку, американський блек, в тому числі каскадний: Wolves in the throne room, Alda, Addaura, Altar of plagues, Anicon, Panopticon, Fauna, а з іншого, українську літературу.

 Почитати рецензію на їхній дебютний альбом "Неминучість" (2017) можна тут. 

The Black Sea у мережі:

https://theblackseametal.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCr-aOWnjBMAt7LlyjhnwjlA/videos
https://www.facebook.com/theblackseaofficial