Distress презентували дебютний трек

Новокаховський death metal гурт випустив дебютний сингл "Людина-ріка".

 

Пісня була створена ще у 2000 році, але остаточний вигляд отримала у 2019-му, коли в якості тексту був використаний вірш поетеси Альони Мовчан. Запис проходив частково у приміщенні 108Ом Studio, частково на домашній студії Артема Матевка.

"У Херсоні проходить захід "Поетична Шафа", його організаторка — херсонська поетеса Альона Мовчан. Я познайомився з нею, коли виступав у складі гурту ЛОГУС на "Поетичній Шафі". Незадовго до цього Альона Мовчан зробила видання збірки своїх віршів "У полоні зелених очей" і подарувала мені примірник.

Коли я прочитав збірку, мені здалося, що вірш "Людина-ріка" може підійти до моєї пісні. Коли я поклав текст на музику - виявилося, що він підходить до музики, як рукавички до долоні. Та ще й кількість куплетів сходилася з моїм першим задумом.
Щодо тексту: це відчуття самої авторки (Альона Мовчан) до трагедії в сім’ї, коли помер її дідусь. І вона описує свої відчуття. Ось така історія", — розповів у коментарі нашому виданню засновник гурту Олександр Коваленко.

Над обкладинкою працював художник та ударник гурту АнтакХарана Дмитро Юрченко.

У найближчому майбутньому гурт планує видати мініальбом, пісні до якого були записані упродовж 1999–2001 років, презентувати другий сингл з нього та екранізувати композицію "Людина-ріка".

Distress — новокаховський дез-метал гурт, що був утворений в 1999 році та припинив існування у 2001-му. Реюніон відбувся у 2018 році. Дискографія нараховує один сингл. Актуальний склад: Олександр Коваленко — гітара/вокал; Прохор Тарасов — бас-гітара; Юрій Бабич — ударні. Серед музичних орієнтирів колектив виділяє гурти  Morbid Angel, Napalm Death, Cannibal Corpse, Nile, Death, Carcass, Behemoth, Immolation, Suffocation, Sepultura тощо. 

Distress у мережі:

https://www.facebook.com/Distress-112325746816862
https://www.youtube.com/channel/UCNYCihncLR6OQdM_KSh6VFg