Проєкт Льон презентував дебютний альбом

Полтавський one man atmospheric black metal проєкт видав дебютний альбом "З Живого Джерела" за підтримки лейбла Sound Fortress.

Реліз був повністю записаний в домашніх умовах. Активна частина підготовки зайняла приблизно пів року. Зведення та мастеринг музикант робив самостійно. Особливістю альбому є те, що під час запису не було використано жодного живого інструменту.

"Цей реліз присвячений природі, її різним аспектам, відносинам між людиною та природою, їхньому діалогу. Це щось на особистому рівні, тут скоріше про почуття та милування красою навколишнього довкілля, ніж про екоманіфести. Концептуальна складова посилюється у другій частині альбому. У двох останніх треках хотілося передати велич моменту, коли на землю нарешті приходить весна, того моменту, коли природа відроджується й починається новий життєвий цикл", — розповідає у коментарі нашому виданню творець проєкту — Льон.

Натхнення для запису та створення текстів автор шукав у природі місцевості Полтавщини:

"Наша місцевість багата ріками, мішаними, а особливо сосновими лісами, та і значні степові простори також є. Тому тексти — просто наслідок спостереження всього цього різноманіття. Достатньо однієї прогулянки, щоб з’явилося кілька сильних образів, які потім знайдуть своє місце в тексті".

Обкладинку Льон створював власноруч:

"Був довгий пошук візуальної ідеї, з цим було складно, але просто брати фотографію й робити обкладинку не хотілось, хотілося кинути собі ще один творчий виклик. Зрештою, вагання в цьому плані закінчились, коли картина, яку ви можете зараз спостерігати, мені просто наснилась".

На один рік проєкт бере творчу паузу. Єдиний учасник гурту буде призваний до лав збройних сил України, але реліз "З Живого Джерела" однаково планується на касетах, без конкретної дати.

Льон — полтавський atmospheric black metal гурт, що складається з однієї людини, котра ховається за однойменним псевдонімом. Проєкт було сформовано на початку 2020 року. Стилістично, за словами автора, в останньому альбомі можна почути відголоски фінської блек метал сцени та гуртів регіону Каскадсних гір, але загалом музикант не орієнтується на якісь конкретні гурти. Власну музику описує, зокрема, як bagachanian black metal.

Sound Fortress — молодий DIY лейбл заснований навесні 2020 року Льоном та Тарасом Шишичуйським, власником SURROGATE Rec. Наразі на лейблі доступні два релізи: Льон "З Живого Джерела" та løn "Endless Web Of The Forest Paths". Обидва доступні як у цифровому форматі, так і у форматі касет.

Sound Fortress у мережі:

https://soundfortress.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/soundfortressrecords
https://www.instagram.com/soundfortressrecords/
https://www.youtube.com/channel/UCN_Ch-KhHVduRklWg3UWQDQ