Disgradation видали антирадянський альбом

Днями ді-біт гурт Disgradation випустив анонсований альбом "Ворог Народу". Як музиканти й обіцяли, він оповідає про злочини радянського режиму.

Музична робота вийшла на лейблі Surrogate Rec.

Музиканти записали цей альбом наживо, як і попередній, у своїй підвальній студії. На цей процес в них пішло близько місяця.

"Основна тема альбому – звірства та безчинства в часи Другої світової. Ми хотіли показати, що режим радянського союзу це одне з найгірших і наймерзенніших явищ в історії людства. Геноцид, численні вбивства, концтабори. Українців це стосується безпосередньо, тому ми маємо пам'ятати хто був "ворогом народів" і хто ним є зараз – проклята диктатура", – розповідає Антон, вокаліст гурту, Неформату.

Перш аніж написати лірику, Антон прочитав багато тематичної літератури, як-то: "Ліс приймає повстанців", "Жорна", "Нескорена армія" і хроніки бою під Гурбами. На його думку, сучасні погляди росії мало відрізняються від радянських, і це робить творчі паралелі гурту актуальними зараз. 

Кожен із треків альбому відповідає конкретній сторінці історії.

"В той час, коли потрібно було будувати суспільство для життя, радянська влада натомість будувала табори смерті. Вона почала масовий геноцид людей. Про таке явище, як великий терор, напевно знають всі, хто цікавиться історією. Ворог народу – диктатура, рівнозначна злу, яке треба винищити. Рейкова війна це трохи інша, але досить значуща тема, і [однойменний] трек про українських партизанів, котрі в Другу світову пустили тисячі потягів з ворогом до пекла".

Обкладинку для альбому Антон виконав самотужки, а саме – скомпілював різні карикатури та антирадянські плакати.

Зараз гурт потихеньку накопичує матеріал для наступного альбому.

Disgradation – полтавський сирий хадкор/краст-панк/ді-біт гурт, який заснували учасники Hellknights у листопаді 2022 року. Наразі колектив випустив збірку демозаписів "Demo" (2023).

Disgradation у мережі:

https://www.instagram.com/disgradation/

Фото обкладинки – надали виконавці