Проєкт Ясень презентував відео із майбутнього альбому

Наприкінці квітня, постпанк проєкт Віталія Жавнерчика (екс-Mother Witch & Dead Water Ghost / Anyrush!) презентував спільне зі співачкою ZUA (Машина Занята) відео на композицію "Птицы", що повинна увійти до майбутнього повноформатного релізу виконавця.

"Трек, по суті, є ототожненням реальності в конкретний момент часу. Багато питань, відповідей немає. Ми в постійному пошуку винуватців і цими винуватцями може бути хто завгодно, але не ми. Пошук не має сенсу. Щоб не розбиратися із наслідками, потрібно спочатку знищити причини, що породжують такого роду наслідки.

Переважно, пісня про сформовану екологічну ситуацію у світі та людське его. Ми надто загнались у політиці, економіці, епосі інтернету, втрачаючи дійсно важливе", - розповів у коментарі нашому виданню засновник проєкту Віталій Жавнерчик

Спершу у пісні мав звучати саме його голос, але після того, як у якості експерименту, він попросив подругу, вокалістку одеського проєкту Машина Занята, записати свій вокал, вирішив залишити цю версію. 

Артист планує після остаточного завершення карантину випустити весь альбом. У якості промо готується, ще як мінімум, одна відеоробота, котра уже повністю відзнята.

Проєкт Ясень був створений Віталієм Жавнерчиком (ексучасник Mother Witch & Dead Water Ghost, творець панк-проєкту Anyrush!) у березні 2020 року. Стилістично його можна віднести до сучасної хвилі постпанку, однак сам виконавець зазначає, що за стилі не тримається, "адже це всього лише рамки, у котрих слухачу комфортніше сприймати музику".