Castalarial готують дебютний альбом

Одеський гурт днями презентував новий подвійний сингл "O.C. 6 AM". Музиканти радять слухати його на максимальній гучності та сподіваються зустрітися зі своїми слухачами на концертах щонайшвидше. 

Про що йдеться у релізі та яким буде перший повноформатник гурту нам розповів гітарист колективу Minus.

— Як і де ви записували цей сингл?

— Оскільки пісні з синглу є частиною великого альбому, то і запис їхній відбувався з іншими піснями. Почали писати його ми кілька років тому, точно вже і не пригадую, наче це був 2017-й рік. Все робилося на рідній нам Dark Blue Studio, Одеса. Писалося все часто після катань на скейтах, пізніми вечорами, у супроводі батлів алкоголю, що не особливо подобалося звукорежисеру зі студії, але ми якось домовлялися.

— Про що цей реліз? Чи є у нього концепція?

— Як ми вже говорили, це пісні з підготовленого до випуску нашого дебютного альбому, тому особливої ​​концепції сингл не несе, окрім того, що саме так ми хотіли назвати наш лонгплей. Але ці дві пісні досить добре передають те, що ми закладали в назву альбому.  "О.С. 6 АМ" — це ранкова Одеса, ідеальний час для того, щоб відчути наше місто, його реальну атмосферу і дух вулиць, порожніх, на перший погляд. У цей час ідеально крузити по О.С. на скейті, гуляти біля моря, виснути в центрі та ще багато чого буде зовсім іншим, якщо ти залишаєшся наодинці з цим містом у цей час. Також, часто цей час є сигнальним для невеликого кодла локальних серферів. Загалом це ідеальний час в О.С.

— Розкажіть детальніше про обкладинку.

— Малював наш друг, львівський художник Oleksiy Dovbush. Він зробив не тільки обкладинку, а й решту арту, який став оформленням синглу на дисках. Ми обговорили з ним атмосферу та дрібні деталі, він накидав парочку скетчів і все пішло далі. Спочатку ми хотіли використати весь цей арт для оформлення дебютного повноформатного альбому, але, в підсумку, вирішили видати спочатку щось на кшталт синглу, і оскільки оформлення було майже закінченим, взяли те, що лежало. Нам подобається факт, що не тільки гурт задіяний у якихось мутках. Ми любимо тусити з різними людьми, особливо, якщо результатом є щось подібне до цього досвіду з оформленням нашого релізу.

— Коли чекати вашого альбому та що саме це буде?

— Це буде наш перший великий альбом. Ми його народжуємо вже кілька років, і нарешті дісталися до краю власного терпіння. Орієнтовно плануємо на літо, але в цей момент історії планувати щось — часто не дуже вдала справа, тому подивимося.

Йдеться про 13 хітів кльового танцювального скейт-року / хардкору, хах. Нам подобається те, що ми зробили, і, сподіваємося, люди вкурять душок, яким наповнений альбом. Назву поки притримаємо, тому що не впевнені у її фінальності. Приховувати не будемо, в альбом увійдуть 4 пісні з нашого демо, які ми трохи нафаршували, і тепер нам вони нарешті подобаються. 

— Розкажіть коротко про свій проєкт. 

— Ми граємо скейт-рок або якийсь хардкор, кому як зручніше, і сприймаємо те, що робимо, як музику для руху... знаємо точно, що зі скейтбордингом і серфінгом воно працює стовідсотково. Якщо говорити про орієнтири, то вони у нас, швидше, атмосферні, ніж музичні — це такі гурти як Mcrad, Supertouch, Fu Manchu, Underdog, Token Entry, Cypress Hill, Bad Brains, Sick Of It All, Hoodratz, Grindline The Band, Funkdoobiest, Beastie Boys, Leeway, графіті сцена і багато різного хіп-хопу, скейт-року 80-х і панк-серфінгу. Головно ж, на нашу справу впливають вулиці нашого міста і те, що на них відбувається ... як би безпонтово понтово це не звучало, але це правда.

Музика для демо була записана у 2013-му як саундтрек для скейтбордингу, а як гурт ми стартували у 2015-му, коли зібралися люди, щоб все це грати, тоді ж і був записаний вокал і, власне, у 2016-му демо вийшло як реліз Hypodermic Records на дисках і касетах. З моменту старту гурту у нас змінився барабанщик, майже на самому початку, і трохи пізніше другий гітарист... так ми і граємо по цей день: Vito співає, Minus і Bo — на гітарах і всяких підспівуваннях, Cranky — бас та Wise на ударних. 

Castalarial у мережі: 

https://castalarialoc.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/castalarialoc
https://www.instagram.com/castalarialboys/