Гурт Zwyntar випустив містичний кліп

Київський дарк-кантрі гурт представив слухачам відео на пісню "Кажани" з дебютного повноформатника "Мертві Голоси". Музиканти називають роботу найдорослішим кліпом Zwyntar на сьогодні.

Детальніше про нього розповіли вокаліст та гітарист гурту Дівуар і режисер Андрій Гусаров.

Про пісню

Дівуар: "Кажани — це наші тотемні тварини і ми їх дуже любимо. Хотіли написати загадкову пісню про цих милих істот, але з ореолом містики. Як відомо, в Україні мешкає чимало видів кажанів, і три назви, які перераховано в пісні — це лише маленька частина. А ще нас частково надихнула фінальна сцена із мультфільму "Пастка для котів" - там герой-пацючок грає сумну мелодію мексиканським кажанам-вампірам. Думаю, ті, хто бачив мультфільм у дитинстві, пам’ятають".

Про кліп

Дівуар: "Головним візіонером, режисером, сценаристом та не тільки виступив Андрій Гусаров. Це його перша робота у якості режисера. На той момент Андрій щойно закінчив кінокурси та бажав спробувати себе у чомусь серйозному. Він висловив бажання зняти відео на цю пісню і розказав концепцію. Нам дуже сподобалося, ми лише трохи внесли бажані невеличкі зміни. У цілому, це його робота, яку він лупав, як скалу, довгих кілька місяців. Вийшов справжній трилер із багатоплановим сюжетом та цікавими дрібницями. Особливо круто те, що у відео приховано чимало посилань та "пасхальних яєць" - навіть ми, після купи переглядів, здається, знайшли ще не всі".

Андрій: "Початкова ідея була створити lyric video, бо це здавалося найпростішим. Концепція кліпу зародилася ще у серпні. У голові з’явилися зображення під Кажанів, і я почав розробляти сценарій. Головний елемент був простим: увесь текст повинен бути на екрані. Але за час препродакшену сценарій прийшов у фінальну форму, яка вже виходила за рамки "швидко та скромно". Знайшли крутезну команду профі та почали роботу. У сумі вийшло 32 години зйомок за два дні. Знімали у квартирі друзів, у лісі ДВРЗ на морозі, а гурт зняли у павільйоні. Після цього увесь монтаж теж робив я, але colorgrading та digital composing віддали профі.

Тема кліпу — це реакція "прілого" соціуму на щось нове. Як нові ідеї демонізуються на нашому ТБ, та як легко маніпулювати людьми завдяки медіа.

Щодо нюансів: увесь кліп складається із них :) Почнемо з того, що спочатку я гадки не мав, що все прийде до масштабів "великих" кліпів. Ми з другом Євгеном, який був продюсером, майже не мали досвіду у роботі з відео такого масштабу. Це були справжні зйомки, де протягом двох днів було десь 30 людей. Можна сказати, свій міні-продакшен! Зйомки проводилися у квартирі наших друзів. Треба було зняти три різні сцени у двох кімнатах. То ми підготували спочатку спальню та зал (винесли усі меблі та замінили їх на реквізит). Зняли сцену в залі і, коли почали знімати сцену у спальні, зал переробляли на справжню ТБ-студію! Це було щось, квартиру було не впізнати, а сусіди були шоковані."

Про краудфандинг

Дівуар: "Перш за все, це неймовірне відчуття. Ми любимо тих, хто слухає нашу музику та відвідує концерти, це магія та обмін енергіями. Але, якщо чесно, ми не очікували, що збір пройде настільки добре. Я впевнений, що ця кампанія не лише дала нам змогу фактично створити кліп за участі прихильників, вона ще й об’єднала усю спільноту, чи правильніше — сім’ю Цвинтар.

З іншого боку, краудфандинг — це величезна відповідальність. Шкірою відчуваєш, що маєш зробити максимум із можливого, бо ти пообіцяв. Та нам вдалося і результат того вартий. Думаю, спілкування зі спільнотою — це чи не найважливіше, що має опанувати сучасний артист. Нікого вже не цікавлять недосяжні поп-зірки, значно крутіше, коли артист — одне ціле з його аудиторією. Слухачі — це люди, які на одній хвилі з тобою. Ми спілкуємося зі слухачами як із приятелями, і це надає сил, енергії та мотивації. На мій погляд, гарна самоустановка — це "Be cool, don’t be an asshole".

Про наступний альбом

Дівуар: "Ми вже написали значну частину пісень для майбутнього альбому і згодом після прем’єри кліпу почнемо запис. Новий альбом буде більш цілісним та матиме певний метасюжет. О, а ще ми ось-ось нарешті випустимо українську версію нашої старої пісні "Джоні" (lyrics-відео на неї виходило восени)".

 

Нагадаємо, перший повноформатний альбом Zwyntar "Мертві Голоси" вийшов наприкінці 2018 року. Почитати рецензію на нього можна за цим посиланням. 

Zwyntar - київський дар кантрі гурт. Перший їх сингл вийшов у грудні 2015 року. А у 2016 році гурт Zwyntar випустив свій дебютний EP "Гріх". Почитати рецензію на нього можна тут.

Zwyntar у соцмережах:

YouTube: https://www.youtube.com/c/ZwyntarOfficial
Facebook: https://www.facebook.com/zwyntar/
Soundcloud: https://soundcloud.com/zwyntar
Instagram: https://www.instagram.com/zwyntar/
Official page: http://zwyntar.com/