Stoned Jesus i Somali Yacht Club відправляються в австралійський тур

У травні українські гурти відвідають у рамках спільного туру Австралію та Нову Зеландію. Обидва колективи вже певний час думали над можливістю відвідати ці країни. 

Розпочнеться тур 22 травня у Скарборо, а завершиться 7 червня в Аделаїді. Окрім того музиканти відвідають столиці Веллінгтон і Канберру та ще ряд міст.  Серед цікавих виступів відзначають фестивалі Wo Fest та Armageddoom

"Для нас це вже стандартна ситуація: маємо велику фанбазу, що бажає нас бачити у себе в країні; маємо зацікавленого промоутера з цієї країни; він нам пише, обговорюємо умови й вуаля — нові прапорці на карті світу! Маю велику надію, що все окей буде з логістично-організаційною стороною, все-таки ми вперше будемо там. Не сумніваюся, що концерти будуть відмінними, як і вихідні між ними, адже з нами летять наші улюблені Somali Yacht Club", - коментує фронтмен гурту Stoned Jesus Ігор Сидоренко.

Що цікаво, можливість поїздки до цих країн обидва гурти обговорювали водночас. Про це нам розповів Лесик Магула, ударник львівського гурту Somali Yacht Club:

"Насправді історія доволі коротка і проста. Десь півтора року тому до мене у друзі додався чувак з Австралії. Потім виявилося, що у нього є свій букінг Your Mate Booking (дуже смішна назва для Австралії) і він возить дуже непогані гурти, наприклад, Greenleaf. Навесні 2019-го я без особливих планів спитав його, за яких умов і приблизно коли можна було б планувати тур Австралією. Як виявилось, чувак дуже легкий на підйом і, здається, за декілька годин на сторінці букінгу був пост, у якому він запитав: "чи хотіли б ви побачити Somali Yacht Club в Австралії?".  Ще через ніч він написав мені з повною впевненістю - "все круто, робимо". Потім запитав, чи ми добре знайомі зі Stoned Jesus (з якими, як я розумію, він паралельно теж комунікував) і чи не проти спільного з ними туру. Звісно, ми погодилися. Далі вже були деталі на кшталт дат туру, збору даних для подання на візи тощо".

Somali Yacht Club - це psychedelic/stoner rock тріо зі Львова. Сформований у 2010 році в якості джемової команди, гурт швидко трансформувався з сайд-проекту в головний для своїх учасників. Гурт змішує stoner, blues, dub, shoegaze, psychedelic rock і post rock, красиво огортаючи це все в фуз, даруючи слухачеві різноманіття емоцій і станів у справді продуманий і атмосферний спосіб.

Somali Yacht Club у соцмережах:

https://www.facebook.com/Somaliyachtclub/
http://somaliyachtclub.bandcamp.com

 

Stoned Jesus — український музичний гурт, заснований Ігорем Сидоренком у 2009 році. Колектив за цей час уже гастролював Україною, Росією, Європою, Америкою і випустив декілька альбомів. Stoned Jesus проводив тривалу і скрупульозну експансію на великі та маленькі західні сцени, тож загалом за спиною колективу вже понад 20 країн. Як наслідок — запрошення до США, Британії та, врешті, поява у переліку учасників одного із найбільших у світі рок-фестивалів "Hellfest-2016" та ще чимало досягнень, включно з контрактом із відомим австрійським лейблом Napalm Records.

Почитати рецензію на Stoned Jesus - Pilgrims (2018) можна за цим посиланням

Stoned Jesus у соцмережах:

ВК: http://vk.com/stoned_jesus
FB: http://www.facebook.com/stonedjesusband
Bandcamp: http://stonedjesus.bandcamp.com
Twitter: http://twitter.com/StonedJesusBand
Instagram: http://instagram.com/stonedjesusband